Amsterdam, 5 januari 2007

Cisco is definitief overeengekomen IronPort Systems, Inc. over te nemen. IronPort is aanbieder van toepassingen voor messaging, gericht op bescherming tegen spam en spyware.

Het beveiligen van e-mail, messaging en andere vormen van content is één van de grootste zorgen voor grote bedrijven en andere organisaties. Aangezien e-mail- en messaging-diensten belangrijke applicaties zijn die over het internet gebruikt worden, is de acquisitie van IronPort een logische stap in de uitbreiding van Cisco's security portfolio. De beveiligingsoplossingen van IronPort voor messaging vormen een goede aanvulling op de Cisco-oplossingen voor het verminderen van bedreigingen, het mogelijk maken van confidentiële communicatie, policy controle en beheeroplossingen.

"Wij weten dat er een grote markt is voor uitgebreidere beveiliging van e-mail- en messaging, te integreren in het bestaande Cisco Self-Defending Network," licht Richard Palmer toe, senior vice-president van Cisco's Security Technology groep.

Cisco betaalt ongeveer 830 miljoen dollar in cash en aandelen. De acquisitie wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van Cisco's fiscale jaar 2007. Deze transactie heeft geen consequenties voor Cisco's inkomsten non-GAAP in het fiscale jaar 2007.

Zodra de transactie definitief is, zal het IronPort team en het IronPort product portfolio als een zelfstandige business unit gaan opereren binnen Cisco's Security Technology groep. Tot die tijd hanteren beide bedrijven de door hun ontwikkelde go-to-market strategie.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.