Amsterdam, 24 oktober 2007

Cisco maakt bekend dat het Navini Networks uit Texas overneemt, een leverancier van mobiele WiMAX-apparatuur, 802.16e-2005-breedbandoplossingen. Navini is pionier in de integratie van ‘smart beamforming’-technologieën met Multi-Input Multi-Output (MIMO)-antennes. Deze combinatie verbetert de prestaties en het bereik van WiMAX-diensten, en verlaagt de operationele en implementatiekosten voor service providers.

De WiMAX-producten van Navini versterken Cisco’s WiFi-netwerkportfolio, waardoor Cisco beter in staat is tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar draadloze breedbanddiensten.

De overname versterkt ook Cisco’s IP Next Generation Network (IP NGN)-visie waardoor service providers in staat worden gesteld alle gewenste diensten te leveren, op ieder apparaat en over elk netwerk. Deze visie noemt Cisco ‘the Connected Life’. De WiMAX-producten zijn een aanvulling op bestaande Cisco-producten en -oplossingen en bieden service providers de mogelijkheid om extra diensten te leveren aan eindgebruikers en de ervaring van de eindgebruikers te verrijken.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u in de Cisco Newsroom.