Amsterdam, 4 september 2007

Cisco biedt de eerste, geïntegreerde 802.11n draadloze oplossing, die prestaties en betrouwbaarheid combineert met een eenvoudige implementatie. Cisco’s next-generation aanbod van draadloze oplossingen, het Unified Wireless Network, omvat het modulaire Cisco Aironet 1250-series access point. Dit is het eerste zakelijke 11n access point dat op de markt wordt gebracht. Daarnaast omvat dit aanbod een 48 Gbps, schaalbaar, Cisco Catalyst 6500-gebaseerd LAN network controller-systeem, en vaste en draadloze diensten met Unified Wireless Network Release 4.2. Cisco biedt tevens, via zijn Catalyst-switches, de mogelijkheid de dual-radio Aironet 1250-series in te zetten vanaf een enkele Ethernet-poort.

Het Cisco Aironet 1250 access point is het eerste Wi-Fi-gecertificeerde 802.11n versie 2.0 access point en het enige, beschikbare product dat heeft deelgenomen in de Wi-Fi Alliance 802.11 versie 2-proefopstelling. Hierdoor heeft de oplossing zich gevestigd als benchmark voor de certificering van alle andere producten op het gebied van Wi-Fi interoperabiliteit. Cisco heeft gebruik gemaakt van zijn ervaring in radio frequency (RF)-communicatie en een vervijfvoudiging behaald in doorvoersnelheid en multiple-in, multiple-out (MIMO)-technologie. Hierdoor is een hoge betrouwbaarheid van draadloze dekking gegarandeerd, specifiek in complexe RF-omgevingen zoals in gezondheidszorg, onderwijs, warehousing, logistiek en industrie.

Cisco’s draadloze producten die 802.11n ondersteunen, bieden draadloze LAN controller-mogelijkheden en geïntegreerde netwerkdiensten, mobiliteitsdiensten via Cisco’s Unified Wireless Network 4.2 en verbeterde client-mogelijkheden.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.