Producten, diensten en programma’s ondersteunen holistische visie datacenters: Data Center 3.0

Amsterdam, 25 juli 2007

In de komende 24 maanden brengt Cisco een reeks innovatieve nieuwe producten, diensten en programma’s op de markt om klanten te helpen hun datacenters te transformeren, efficiëntie te verbeteren en de productiviteit te verhogen. De nieuwe producten en programma’s ondersteunen Cisco’s Data Center 3.0-visie en zijn gericht op de volgende generatie datacenters.

Nieuwe producten en diensten

De nieuwe Cisco Wide Area Application Services (WAAS)-software biedt voor het eerst een ‘trusted WAN optimization’-oplossing, in de vorm van een versneld, hoogbeveiligd wide area network (WAN) en een nauwkeurige sturing van applicatie-performance. Met krachtige encryptie van de data, opgeslagen op Cisco WAAS-apparatuur, stelt de software IT-teams in staat om WAN-optimalisatie uit te voeren door de gehele organisatie, terwijl gelijktijdig de veiligheid van de verschillende vestigingen wordt behouden en versterkt.

De nieuwe Cisco Application Control Engine (ACE) Extensible Markup Language (XML) Gateway software levert verbeterde mogelijkheden voor beveiligde web-diensten.

De Cisco MDS 18/4 Multiservice Module voorziet in achttien 4-Gbps Fibre Channel Ports en vier gigabit poorten voor Ethernet IP-opslagdiensten. Het biedt virtuele SANs (VSANs), inter-VSAN routing (IVR), SAN-uitbreiding op afstand met high performance Fibre Channel over IP, geïntegreerde Cisco Multilayer Datacenter Switch (MDS) Storage Media Encryptie (SME) als een gedistribueerde web-dienst, geavanceerde Fiber Connectivity (FICON)-diensten, kosteneffectieve Internet Small Computer System Interface (iSCSI)-connectiviteit met Ethernet-gebonden servers en een set faciliteiten om WAN-onderdelen te optimaliseren voor back-up en replicatie.

De Cisco MDS 9222i Multiservice Modular Switch is compact en tegelijkertijd geavanceerd waardoor deze switch bij uitstek geschikt is voor SAN-omgevingen op afdelingsniveau of binnen afzonderlijke vestigingen.

De Cisco MDS 9134 Multilayer Fabric Switch voorziet middelgrote tot grootzakelijke klanten van line-rate 4-Gbps en 10-Gbps poorten in compacte 1 rack-units (1RU).

De Cisco Data Mobility Manager (DMM) is een ‘fabric-based’ datamigratie-toepassing die grote hoeveelheden data, zonder enige onderbreking, verplaatst over heterogene opslagvolumes en afstanden, ongeacht of de host online is. Aangezien er geen host-componenten hoeven worden ingezet, wordt het tijdrovende, kostbare en gevoelige installeren en licenseren van hardware en software op servers vermeden.

Cisco integreert Storage Media Encryption (SME) in Cisco SAN-omgevingen voor naadloos beheer van data-encryptie van meerdere typen heterogene SAN-gebonden opslagmiddelen: disks, tape drives en virtuele tape-bibliotheken. Door data-encryptie in de netwerkcomponenten kunnen klanten data beveiligen op media die zelf geen encryptie-mogelijkheden hebben, zoals legacy tapes en disks.

De Cisco N-Port Virtualizer (NPV) vereenvoudigt het op grote schaal inzetten en beheren van SAN-gebonden Blade Server-omgevingen.

Smart Call Home is een nieuwe dienst, beschikbaar via Cisco SMARTnet die voorziet in proactieve, gedetailleerde diagnoses en real-time waarschuwingen op core netwerk devices. Smart Call Home is in eerste instantie beschikbaar voor Cisco Catalyst 6500 Series-switches en wordt op termijn ook aangeboden voor andere Cisco-producten.

Cisco Data Center Assurance Program (DCAP) is een transparant, uitgebreid en doorlopend oplossingsgericht testprogramma dat klanten in staat stelt om een datacenter netwerk-infrastuctuur te ontwerpen, implementeren en beheren. Het DCAP bevat SAN, SAN extentie, wereldwijde load balancing en Wide Area Application Services (WAAS).

Partnerspecialisaties

Als onderdeel van Cisco’s Data Center 3.0 bouwt Cisco de datacenter kanaalstrategie rondom drie belangrijke technologische groepen: netwerkinfrastructuur, storage networks en applicatienetwerken. Hiertoe biedt het de programma’s Advanced Data Center Networking Infrastructure Specialization voor Cisco Catalyst switching platforms en beveiliging en glasvezel-producttraining voor SAN-oplossingen. Begin 2008 start de Advanced Data Center Networking Infrastructure Specialization voor applicatielevering van netwerktechnologieën, waaronder de Cisco Application Content Engine (ACE).

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.