Aankondiging alliantie met Wipro

Bangalore/India, 31 oktober 2007

Voormalig president van India Dr. A.P.J. Abdul Kalam en John Chambers, CEO van Cisco, openen het Cisco Globalisation Center East in Bangalore. Het state-of-the-art terrein van meer dan negen hectares biedt op dit moment plaats aan 1.200 medewerkers, waaronder die van Cisco’s Globalisation Center, Research and Development, IT en customer support teams.

Cisco kondigt bovendien aan nog eens 100 miljoen US$ te investeren ter bevordering van de groei van veelbelovende Indiase ondernemingen. Deze investering maakt deel uit van het totale investeringsplan voor India van 1.1 miljard US$. In 2005 reserveerde Cisco 50 miljoen US$ om deze nieuwe campus te bouwen.

”India bevindt zich in het centrum van onze globalisatievisie en biedt Cisco een platform om te groeien en markttransities te leiden in opkomende markten. De keuze die wij maken om werkelijk mondiaal zaken te doen, weerspiegelt de veranderende businessmodellen van onze klanten en partners,” aldus Wim Elfrink, Chief Globalisation Officer bij Cisco. “Het nieuwe Globalisation Center East biedt een samenwerkingsomgeving die ons helpt om toptalent aan te trekken en te behouden en volledig gebruik maakt van de voordelen van samenwerkingstechnologieën, zoals Cisco TelePresence, voor de ondersteuning van onze voortdurende groei in meerdere opkomende economieën.”

In het Globalisation Center East bevindt zich het grootste datacenter buiten de Verenigde Staten. De locatie zal bovendien een middelpunt zijn voor het demonstreren van de volgende generatie virtualisatietechnieken en service oriented network-architecturen, die wereldwijde klantomgevingen ondersteunen.

Alliantie Wipro

Cisco en Wipro kondigen een strategische alliantie aan voor de gezamenlijke ontwikkeling en levering van IT service-oplossingen. Binnen de overeenkomst bouwen de partijen aan nieuwe IT infrastructuur service-oplossingen die Cisco’s netwerkoplossingen combineren met Wipro’s infrastructuur en managed services portfolio. In het nieuwe Cisco Solution Center op de Wipro-locatie in Bangalore, India, zullen nieuwe services en oplossingen worden ontwikkeld en gedemonstreerd.

Satyam Computer Services

Satyam Computer Services is de eerste Indiase onderneming waarin Cisco investeert als onderdeel van haar totale investeringsplan ter bevordering van groei in India. De samenwerking moet resulteren in een nieuwe wereldwijde managementoplossing voor de gezondheidszorg. Deze risico-investering is in lijn met Cisco’s lange historie van het stimuleren van groei in de IT-markt door te investeren in innovatie. In 2005 reserveerde Cisco een eerste 100 miljoen US$ in een risicofonds voor dit doel.

I-Prize

Tevens kondigt Marthin DeBeer, senior vice president van Cisco’s Emerging Technologies Group, een wereldwijde competitie aan voor ondernemers en vernieuwers: de Cisco I-Prize. De prijs heeft als doel om mondiale teams samen te brengen door middel van Cisco’s collaboration-oplossingen om gezamenlijk zakelijke technologie-ideeën te ontwikkelen. De ideeën worden door Cisco beoordeeld en het winnende team wordt mogelijk medeoprichter van een nieuwe businessunit voor opkomende technologieën.

Voor de persconferentie webcast, zie News Room

Voor de volledige, Engelstalige persberichten zie

Globalisation Center

Aliantie Wipro

Satyam Computer Services

Cisco I-Prize