Amsterdam, 10 september 2007

Cisco brengt een nieuwe NAC-netwerkmodule op de markt voor zijn Integrated Services Router (ISR). Deze nieuwe, modulaire beveiligingsoplossing is compleet geïntegreerd in de netwerkinfrastructuur. Het nieuwe product beschermt bedrijven door computers die op afstand verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, eerst te authenticeren en te autoriseren voordat ze toegang krijgen. Daarnaast voegt Cisco NAC Profiler toe, een technologie om apparaten te beoordelen voordat ze verbinding maken met het netwerk.


De NAC-netwerkmodule is speciaal ontwikkeld voor organisaties met meerdere vestigingen om potentiële dreigingen en kwetsbaarheden al lokaal tegen te houden, zodat ze geen kans krijgen zich te verspreiden via het WAN. Met deze toevoeging helpt Cisco de IT-afdeling om te voldoen aan beveiligingseisen en te besparen op trainingstijd en onderhoudskosten.

De NAC-netwerkmodule, die de complete functionaliteit van de Cisco NAC Appliance Server bevat, wordt ondersteund in de Cisco 2800 en 3800 series Integrated Services Routers. De module dwingt beveiligingspolicies af op alle netwerkapparaten, of ze nu het bedrijf toebehoren, werknemers of gasten en ongeacht of ze via traditionele vaste netwerken, draadloos, of op afstand verbinding met het bedrijfsnetwerk maken.

Cisco NAC Profiler

Naast de ISR-netwerkmodule, verrijkt Cisco zijn NAC-oplossing met Cisco NAC Profiler, een technologie die endpoint-apparaten herkent en een gedetailleerd overzicht bijhoudt van apparaten in het netwerk om ze te beoordelen voordat ze verbinding met het netwerk krijgen en tijdens hun netwerkverbinding. Cisco NAC Profiler verbetert met name de functionaliteit van apparaten die niet direct in verband kunnen worden gebracht met een bepaalde gebruiker, zoals printers, IP-telefoons en draadloze access points. Cisco NAC Profiler kan deze apparaten identificeren en authenticeren en ze vervolgens toegang tot het netwerk geven of weigeren.

"Het integreren van NAC in het routing-proces vermindert operationele complexiteit voor onze klanten. Bovendien zijn traditionele beveiligingsleveranciers niet in staat deze functionaliteit te leveren", zegt Mick Scully, vice president product management voor Cisco's Security Technology Group. "Omdat bedrijven steeds meer apparaten ondersteunen, helpt Cisco NAC Profiler bij het beschermen van gebruikers en apparaten zonder daarvoor een extra server toe te voegen. Cisco verbreedt én verdiept de mogelijkheden van de IT-afdeling om het bedrijf, de medewerkers en de informatie te beschermen."