Beheeroplossing stroomlijnt veranderingsprocessen voor enterprise-markt

Amsterdam, 31 juli 2006

Cisco Systems introduceert Cisco Proactive Automation of Change Execution (PACE), een change management-oplossing die grote bedrijven helpt om te voldoen aan compliance-richtlijnen, groei te versnellen, continuïteit te waarborgen en gebruikersproductiviteit te vergroten. De oplossing voorziet bedrijven in een zeer veilig en schaalbaar beheersysteem voor configuraties, dat de mogelijkheid biedt veranderingen en configuraties in het netwerk te automatiseren, beveiligen en valideren.

Een kritiek punt in het beheer van een netwerk, is het vermogen om veranderingen in configuraties te managen. Bovendien komt er steeds meer kijken bij het beheer van netwerken; netwerken worden complexer en de druk om tegemoet te komen aan regulerende wetgeving en interne richtlijnen en processen, neemt toe. De Cisco PACE-oplossing helpt klanten veranderingen in het netwerk te automatiseren en beheren en vereenvoudigt hiermee het beheer van de netwerkomgeving aanzienlijk.

De Cisco PACE omvat Cisco Lifecycle Services: operationele, technische en installatiediensten voor IT-afdelingen van alle groottes. Cisco PACE drijft en controleert veranderingsprocessen door gebruik te maken van goed beveiligde, proactieve automatisering van veranderingen, configuratie en analyses.

De oplossing is zeer schaalbaar en flexibel; klanten kunnen de producten die het beste tegemoet komen aan hun eisen ook apart bestellen en implementeren. De Cisco PACE-oplossing biedt mogelijkheden tot het veranderen van gebruikersnamen en wachtwoorden vanuit één centraal punt, beheer van ongeplande veranderingen van configuraties en de mogelijkheid om te checken of netwerkconfiguraties compliant zijn met richtlijnen, zoals Sarbanes-Oxley (SOX).

Cisco PACE ondersteunt de Cisco Service-Oriented Network Architecture (SONA) door de netwerkinfrastructuur centraal te managen en de inzet van geavanceerde diensten binnen een bedrijf te vergemakkelijken. De complete Cisco PACE-oplossing omvat Cisco's Access Control Server (ACS), CiscoWorks Network Compliance Manager (NCM), Cisco Works LAN Management System (LMS), Cisco Configuration Assurance Solution (CAS) en Cisco Lifecycle Services. De CiscoWorks NCM en de Cisco CAS zijn nieuwe Cisco-producten.

"De nieuwe Cisco PACE-oplossing voorziet in een groeiende behoefte bij organisaties om tegemoet te komen aan voorschriften binnen hun branche en corporate richtlijnen", zegt Dennis Drogseth, vice president, Enterprise Management Associates bij Cisco. "Met de Cisco PACE heeft Cisco oplossingen voor infrastructuuroptimalisatie en service planning samengebracht met geavanceerde netwerkconfiguratiebeheer en toegangscontrole."

Meer informatie over deze oplossing vindt u op: www.cisco.com/go/pace