Nieuwe technologie zorgt voor revolutie in creatie, management en levering van digitale media over IP-netwerk

Amsterdam, 29 september 2006

Cisco Systems introduceert Cisco Digital Media System, een nieuwe technologie die organisaties in staat stelt om business-class video te gebruiken in hun communicatie met klanten, medewerkers, partners en/of studenten. Digital Media System voegt nieuwe applicaties toe aan digitale media waardoor het mogelijk wordt om real-time en on-demand video-uitzendingen te maken en te verspreiden naar gebruikers via het apparaat dat hen op dat moment ter beschikking staat.

Cisco Digital Media System is een webgebaseerd systeem dat gebruikmaakt van een IP-netwerk. Gebruikers kunnen een multimedia-uiting maken en real-time verzenden naar diverse bekabelde en draadloze apparaten. Het systeem past het formaat daartoe dynamisch aan. Door het gemak waarmee mensen nu een video-uitzending kunnen maken, wordt zakelijke communicatie weer meer persoonlijk: het menselijke gezicht komt terug.

Digital Media System is ontwikkeld in Cisco's Emerging Markets Technology Group, een team dat zich focust op innovatie. Marthin de Beer, vice president van deze groep: "In de consumentenmarkt zijn digitale media al gemeengoed, de zakelijke markt begint nog maar net de voordelen te ontdekken van communiceren in geluid én beeld. Doordat het nu gemakkelijk wordt om een multimedia-uiting te maken, verandert de manier van communiceren en samenwerken. Dat komt de efficiency ten goede."

Cisco Digital Media System beschikt over een krachtig managementsysteem dat zorgt voor een zeer eenvoudig contentbeheer. Een ander belangrijk kenmerk is netwerkoptimalisatie. Video vraagt veel van de capaciteit van infrastructuren. Cisco Digital Media System zorgt voor optimalisatie van de videodistributie, waardoor onnodig netwerkverbruik wordt voorkomen.

Toepassingen
Door het IP-netwerk als platform te gebruiken, kan het Digital Media System in diverse branches worden ingezet. In de gezondheidszorg kan bijvoorbeeld het personeelstekort minder nijpend worden gemaakt door patiënten en hun familie en vrienden via digitale media te informeren over wat zij kunnen verwachten van een behandeling. Ook de overheid kan transparanter werken: vergaderingen van de gemeenteraad kunnen bijvoorbeeld live en on-demand worden gevolgd en worden aangevuld met informatie die al digitaal beschikbaar is over relevante reguleringen en wetten. De retailsector kan via internet of in de winkel speciale aanbiedingen bekend maken.

Componenten van het Digital Media System
Het webgebaseerde Digital Media System maakt gebruik van Cisco's Service-Oriented Network Architecture (SONA). Binnen het Cisco Digital Media Systeem zijn drie productlijnen te onderscheiden: Cisco Digital Media Encoders, de Cisco Digital Media Manager en de Cisco Video Portal.

De Cisco Digital Media Encoder 2000 biedt de hoge kwaliteit die studio's gewend zijn en biedt ondersteuning aan meerdere kanalen. De Cisco Digital Media Encoder 1000 is een draagbare encoder, die draadloos ingezet kan worden voor het coderen van een enkel kanaal. Beide ondersteunen live en on-demand codering in verschillende formats.

De Cisco Digital Media Manager beheert en publiceert digitale multimedia-berichten en biedt hulpmiddelen voor gebruikers om deze berichten toe te voegen en te archiveren, metadata en trefwoorden toe te wijzen en de inhoud van te voren te bekijken. De Cisco Video Portal maakt het mogelijk voor gebruikers om digitale multimedia-berichten te zoeken en te bekijken.