Introductie 8-poort 10 Gb ethernet-module en blade server switch voor Catalyst-portfolio

Amsterdam, 25 september 2006

Cisco Systems introduceert een 8-poort 10 Gb ethernet-module en blade server switch voor de Catalyst switching-portfolio. Deze verhogen de schaalbaarheid van datacenter-architecturen, vereenvoudigen het operationele beheer en vergroten de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het datacenter.

De voor datacenters geoptimaliseerde 8-poort 10 Gb ethernetmodule voor de Cisco Catalyst 6500 Series switches levert 60 procent meer lokale switchingcapaciteit terwijl de prijs per poort met ongeveer 30 procent daalt. De Cisco Catalyst Blade Switch 3040 voor de Primergy Series Blade Server chassis van Fujitsu Siemens completeert de blade switch-oplossingen van Cisco.

Daarnaast start de fabrikant een online scripting community voor klanten: Cisco Beyond. Klanten die gebruikmaken van de Cisco IOS Embedded Event Manager (EEM)-technologie kunnen via deze community event-driven scripts en best practises op het gebied van beheer delen.

De nieuwe producten en dienst bouwen verder op de Service Oriented Network Architecture (SONA), een raamwerk dat beschrijft hoe klanten hun hard- en software op het gebied van server, storage, computing en netwerken efficiënt kunnen inrichten en beheren.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom