Amsterdam, 24 november 2006

Cisco breidt zijn portfolio switches en directors verder uit. De leverancier van netwerkoplossingen introduceert nieuwe geïntegreerde fibre channel fabric switches voor blade-oplossingen van HP en IBM. Deze switches maken het mogelijk dat klanten end-to-end intelligente SAN-diensten inzetten, gebaseerd op het Cisco SAN OS operating systeem. Voorbeelden zijn VSANs, geavanceerde beveiliging en hoge beschikbaarheid.

Deze toevoeging aan het portfolio maakt Cisco het enige bedrijf dat een volledig aanbod van connectiviteitsprotocollen voor datacenter blade servers biedt. "Datacenterbeheerders moeten de mogelijkheid hebben om verschillende protocollen in te zetten om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van hun datacenteromgeving", zegt Bob Passmore, research vice-president bij Gartner. "Blade servers die meerdere protocollen en gemeenschappelijke beheerfuncties ondersteunen, bieden de flexibiliteit waar grote ondernemingen om vragen."

Veel organisaties zetten blade server-architecturen in om het beheer te simplificeren. Voor het verminderen van de hoeveelheid kabels en rack-ruimte, geïntegreerd management en constante werking kiezen zij voor standaardisatie op één enkel platform. Blade-oplossingen helpen bij het besparen op stroom, koeling, vloeroppervlakte, tijd, geld en hulpmiddelen.

Door het bieden van een volledige reeks protocollen voor geïntegreerde switches, maakt Cisco naadloze integratie met de bredere datacenterinfrastructuur mogelijk. Ook breidt het de voordelen van een intelligente multi-protocol netwerkarchitectuur uit naar blade servers.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom