Boek beschrijft de impact van technologie op de toekomst van transport

Amsterdam, 24 maart 2006

In het boek 'Connected Transportation', gepubliceerd door Cisco Systems, geven leidinggevenden uit de transportwereld en van overheidsorganisaties hun visie op de problemen waarmee de transportwereld momenteel wordt geconfronteerd. Deze 'thought leaders', die onder meer werkzaam zijn bij de Europese Commissie, DHL, British Airways en de havenautoriteiten van New York, gaan in op de verschillende oplossingen voor de sterk groeiende vraag naar transportdiensten, de fileproblemen op de weg en de druk op overige bestaande infrastructuren.

De specialisten zijn het eens over het feit dat ontwikkelde landen hun infrastructuur niet oneindig kunnen uitbreiden. Echter, als we niet tegemoetkomen aan de alsmaar groeiende vraag naar reizen en goederentransport zal dat grote implicaties hebben voor de wereldwijde economie. De centrale oplossing is om efficiënter gebruik te maken van de bestaande infrastructuur. Technologie kan helpen bij het ontwikkelen van slimme oplossingen en het beter organiseren van transport.

In 'Connected Transportation' geven vijftien experts hun visie op onderwerpen als de rol van de overheid, het gebruik van het prijsmechanisme om de vraag te beperken, de noodzaak tot innovatie van bedrijfsprocessen, verhoging van de veiligheid en de sociaal-economische en politieke aspecten aan de ontwikkeling en verbetering van transportsystemen. De specialisten geven aan hoe zij nieuwe technologie inzetten om in hun eigen organisatie de efficiency van transport te vergroten, waardoor zij hun concurrentievoordeel vergroten en de klanttevredenheid verhogen.

Zo ziet Francois Lamoureux, Director General bij de Europese Commissie, directoraat Transport en Energie, technologische innovatie als dé manier om de verschillende manieren van transport te integreren en zo de performance te optimaliseren, de veiligheid te verhogen en ervoor te zorgen dat ontwikkelingen op het gebied van transport milieuvriendelijk zijn. Rod Eddington, de voormalig CEO van British Airways (BA) waarschuwt: "Twee drivers waren fundamenteel om de efficiency van BA te verbeteren: het vereenvoudigen van de processen en het inzetten van nieuwe technologie. Deze twee moeten echter wel hand in hand gaan."

'Connected Transportation' is het zevende boek in een serie uitgegeven door de Cisco Internet Business Solutions Group. Andere boeken in de serie zijn Connected Health, Connected Cities, Connected Schools, Connected Government, Connected Homes en Connected Workforce.

Pravin Raj, Syed Hoda en Howard Lock van de Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG) hebben het boek samengesteld.

Meer informatie over deze serie uitgaven vindt u op : www.cisco.com/go/ibsg.