Stockholm, Zweden, 22 november 2006

Stockholm en Cisco maken de sprekers bekend van de 'Public Services Summit @ Nobel Week' 2006. Van 8 tot en met 10 december komen circa 300 senior besluitnemers uit de hele wereld naar de topconferentie, die voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaatsvindt in Stockholm. Sprekers zijn onder andere Christine Lagarde, de Franse minister van Buitenlandse Handel. Yvon Le Roux, vice-president van de publieke sector van Cisco, en de CIO van het Amerikaans ministerie van Justitie, Vance Hitch.

Public Services Summit @ Nobel Week 2006 is een netwerkevenement waar de deelnemers vrijelijk kwesties, visies en informatie uitwisselen met hun gelijken. De topconferentie voor overheid en nutsbedrijven heeft dit jaar als thema 'Inspire, Innovate and Empower' voor het creëren van de samenleving van de toekomst. Het evenement telt dertig Nederlandse deelnemers.

Kristina Alvendal, de loco-burgemeester van Stockholm, brengt een aantal online regeringsinitiatieven onder de aandacht die onlangs zijn geïntroduceerd in de Zweedse hoofdstad. "Leiders van de openbare sector herkennen nu meer dan ooit de noodzaak om wereldwijd informatie en best practices uit te wisselen met hun tegenhangers", zegt Alvendal. "Onderdak bieden aan dit evenement geeft ons zelf de mogelijkheid de technologiegedreven vooruitgang die we in Zweden boeken te demonstreren, maar ook om te leren van de vele opvallende sprekers en deelnemers."

"Een van de positieve aspecten van deze meeting is de ruimte om over en weer ervaringen uit te wisselen in een zeer vertrouwelijke atmosfeer. Mensen zijn niet verplicht een positieve draai aan hun situatie te geven, maar kunnen problemen bespreken met anderen die wellicht in de positie verkeren om te helpen", zegt Yvon Le Roux, Cisco's vice-president voor de publieke sector in Europa. "Het thema van dit evenement - Inspire, Innovate and Empower – raakt veel terugkerende thema's van de publieke sector: hoe departementen effectiever kunnen worden, hoe ze de institutionele hindernissen tussen hen kunnen verwijderen, hoe ze bewonerstevredenheid kunnen stimuleren en uiteindelijk hoe ze economische groei kunnen creëren door innovatie."

Overige sprekers die op Public Services Summit @ Nobel Week 2006 zijn: Shih Choon Fong, president van de universiteit van Singapore; Gavin Brown, rector magnificus van de universiteit van Sydney; Wang Qinmin, directeur van het Fujian Wetenschaps en Technologie Bureau uit China; Rentala Chrandrashakar, joint secretary e-Governance van het ministerie van Communicatie en Informatietechnologie van India; José Magalhães, Portugese staatssecretaris van Binnenlandse Zaken; Ken Cochrane, Federaal CIO van Canada; Geoff Mulgan, voormalig hoofd van Tony Blair's beleids/strategie eenheid; Yvon Le Roux, vice-president voor de publieke sector en Nick Earle, vice-president diensten, beide van Cisco.