Amsterdam, 21 november 2006

Cisco introduceert de Cisco MDS 9124 multilayer switch. De MDS 9124 switch is gebaseerd op het Cisco SAN OS operating systeem en biedt mogelijkheden en prestaties die de switch geschikt maken voor inzet bij kleine tot middelgrote bedrijven. De switch is bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Mogelijkheden van de MDS 9124 multilayer switch zijn onder andere virtuele SANs (VSANs), geavanceerde beveiliging, hoge beschikbaarheid en flexibiliteit. De nieuwe switch biedt bovendien 'on-demand' extra poorten. Klanten kunnen kiezen voor acht, zestien of vierentwintig poorten en het gekozen aantal uitbreiden tot 24 4-Gbps extra fibre channel-poorten wanneer dit nodig is. Dit maakt de MDS 9124 een kostenefficiënte switch voor ondernemingen met groeiende kleine en middelgrote SANs. Verder heeft de switch een snelle, configuratie-wizard die makkelijk in het gebruik is door een aanwijs-klik-scherm, dat de set-up en het beheer van een SAN enorm vergemakkelijkt. Ook is de MDS 9124 multilayer switch compatible met alle Cisco MDS multilayer directors en switches. 

Ondersteuning

Cisco heeft al brede ondersteuning gekregen van storage-aanbieders die participeren in zijn Original Storage Manufacturer (OSM)- en Solution Technology Integrator (STI)-partnerprogramma's. OSM- en STI-partners die gekwalificeerd zijn om de nieuwe MDS 9124 multilayer switch te verkopen zijn onder andere EMC, Hitachi Data Systems, HP, IBM, Network Appliance, Sun Microsystems en Xiotech. 

Cisco datacenter netwerkoplossingen

De nieuwe Cisco MDS 9124 is onderdeel van Cisco's datacenter netwerkoplossingen, een geïntegreerde set producten, best practices en diensten die IT-architecten en datacenter-professionals in staat stellen om een gefaseerde benadering te kiezen bij het bouwen en in gebruik nemen van een toekomstbestendig netwerkplatform en 'next generation' datacenters.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom