Amsterdam, 21 juni 2006

Cisco Systems introduceert een nieuwe breedbandoplossing voor kabelmaatschappijen en multiple system operators (MSO's). De oplossing omvat het samenvoegen van kanalen, voordelige edge quadrature amplitude modulators (QAM's) en kabelmodems, in combinatie met de Cisco uBR10012 Universal Broadband Router.

Door de modulaire aanpak en het integreren van traditionele QAM-technologie biedt de Cisco breedbandoplossing een verdubbeling van de CMTS-downstream kanaaldichtheid en een aanzienlijke vermindering van de kosten per bit. Het samenvoegen van kanalen - door op logische wijze meerdere radiofrequentie (rf)-kanalen te combineren - geeft kabelmaatschappijen een flexibele manier om de doorvoer van data te verhogen, zowel upstream als downstream. Met snelheden van honderden megabits en mogelijk zelfs gigabits per seconde.

De Cisco-breedbandoplossing bestaat uit drie componenten:

1. Cisco uBR10012 Cable Modem Termination System

Het Cisco uBR10012 routingsysteem is de oplossing met de hoogst beschikbare density en geschikt voor IPv6. Het geeft operators de mogelijkheid te upgraden naar zowel breedband als modulaire CMTS, waardoor een naadloze migratie naar DOCSIS 3.0 mogelijk is. De CMTS biedt eveneens een unieke quality of service (QoS)-architectuur waardoor tegelijkertijd high capacity data en IP-telefoniediensten over hetzelfde flexibele, schaalbare platform verzonden kunnen worden.

2. Scientific Atlanta kabelmodem

Het Scientific Atlanta-model DPC2505, met drie samengevoegde kanalen, ondersteunt datadoorvoer tot 100 Mpbs downstream over bestaande hybride glasvezel-coax-kabelnetwerken. Door de technologie waarmee pakketjes worden samengevoegd in dit nieuwe breedbandmodem worden pakketjes over drie parallelle kanalen gestuurd voor een maximale doorvoer en worden hoge-snelheid data (HSD)-diensten geleverd.

3. Scientific Atlanta Continuum DVP XDQA24 Edge QAM

De Scientific Atlanta Continuum DVP eXtra Dense QAM Array (XDQA24) ondersteunt downstream tot 24 QAMs. De SPA-modules maken via Gigabit Ethernet verbinding met een QAM edge-apparaat. Dit zijn dezelfde apparaten die traditioneel werden gebruikt voor video-on-demand (VoD). De Cisco breedbandoplossing is compatibel met edge QAMs van andere leveranciers.

Klik hier voor het volledige persbericht.