ICT-bedrijven maken digitaal ziekenhuis van 21e eeuw mogelijk

Amsterdam, 21 februari 2006

Cisco Systems, HP en CARDIAC introduceren een gecombineerde IT-oplossing, waardoor organisaties in de gezondheidszorg hun processen kunnen stroomlijnen en de kwaliteit van de patiëntenzorg kunnen verbeteren. De oplossing is een combinatie van Cisco's Medical Grade Network framework en CARDIAC's Integrated Hospital offering, onder de paraplu van HP's Digital Hospital Infrastructure (DHI).

De oplossing helpt professionals in de gezondheidszorg om snel, gemakkelijk en op een veilige manier patiëntinformatie uit te wisselen, waardoor het stellen van een diagnose en behandeling sneller en efficiënter gaat. Ook zijn mobiele apparaten en andere belangrijke hulpmiddelen, die door het ziekenhuis verspreid staan, makkelijk op te sporen. Medewerkers kunnen verder draadloos en in real-time met patiënten en collega's communiceren en beter samenwerken, zodat patiëntenzorg effectief verloopt. Bovendien zijn patiënten van afstand te monitoren.

HP functioneert binnen het samenwerkingsverband als system integrator. Het bedrijf verzorgt onder andere de beveiliging, de integratie met de CARDIAC IMATIS middleware, en de implementatie van het netwerk. Bovendien verzorgt HP de training van de medewerkers en de benodigde infrastructuur.

Cisco levert een intelligent, geconvergeerd netwerk dat voice-, video-, en data-applicaties ondersteunt in Cisco's Clinical Connection Suite, waaronder Nurse Call. Deze applicatie maakt het mogelijk voor verplegend personeel om patiënten op afstand te monitoren en directe meldingen over de toestand van deze patiënten op hun PDA of IP-telefoon te ontvangen. CARDIAC zorgt vervolgens voor de integratie van Nurse Call, patiëntenterminals en medische instrumenten, gebaseerd op hun IMATIS middleware oplossing.

Ziekenhuizen in heel Europa zien zich genoodzaakt om hun kosten terug te brengen en de efficiëntie te vergroten. Het St. Olav Ziekenhuis in Trondheim, Noorwegen loopt voorop op het gebied van ziekenhuisinnovaties en gaat de nieuwe gecombineerde oplossing, waaronder Nurse Call, ook in gebruik nemen.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u in de.