Amsterdam, 16 november 2006

Spyker Cars heeft de communicatie met dealers verbeterd met Cisco Unified Communications. Bovendien bespaart de autofabrikant fors op belkosten. Afgelopen zomer verving Cisco-partner AVIT de oude telefooncentrale van Spyker door de Cisco Unified Communications MKB-oplossing, die spraak, data en video integreert.

Richard Borsboom, CFO van Spyker Cars: "Onze laptops zijn allemaal voorzien van zogenaamde softphones, software waarmee we direct vanaf onze laptops kunnen bellen. Op deze manier hebben we altijd alle informatie bij de hand als we contact hebben met onze dealers. Hierdoor zijn onze dealers zijn veel hechter betrokken bij onze onderneming."

Ook op belkosten wordt fors bespaard. Spyker Cars heeft naast twee vestigingen in Zeewolde ook vestigingen in China en de Verenigde Staten. De telefoongesprekken met deze buitenlandse vestigingen worden nu via de Unified Communications-oplossing, via een IP-netwerk tegen flink lagere belkosten afgehandeld. Ook hoeft nog maar één IP-netwerk te worden onderhouden in plaats van twee separate data- en spraaknetwerken, wat de nodige besparingen met zich meebrengt.

Cisco Unified Communications is eveneens geschikt voor het eenvoudig opzetten van een videovergadering. Borsboom: "Als volgende stap willen we met behulp van deze functionaliteit advies over reparaties op afstand gaan geven. Als in Amerika dan een Spyker met een probleem bij de dealer wordt gebracht, kan hij ons eenvoudig laten meekijken en kunnen we in een aantal gevallen de dealer adviseren. We hoeven dan geen monteur in te vliegen, wat een enorme kostenbesparing met zich meebrengt."

Het Cisco Unified Communications-systeem is een suite van spraak-, data- en videoproducten die zowel het MKB als grote bedrijven helpt om efficiënter te communiceren en zo de productiviteit te verhogen. De oplossing ondersteunt alle vormen van communicatie: telefoon, videoconferencing, instant messaging, e-mail en fax. Gebruikers zijn vrij in de keus van het device – telefoon, laptop, PDA – en kunnen zowel via het vaste als via een mobiel netwerk communiceren.

Cisco helpt MKB-klanten bij het verbeteren van hun concurrentiepositie met slimme, eenvoudige en veilige IT-oplossingen. De inspanningen van Cisco op de MKB-markt hebben in Europa geresulteerd in een omzetgroei van 20 procent.