Amsterdam, 14 augustus 2006

Cisco Systems heeft 50 miljoen dollar geïnvesteerd in Nuova Systems. Hiermee geeft het een nieuwe impuls aan de ontwikkeling van zijn datacenterproducten, waaronder de Catalyst 6500, de MDS switchmodules, en de SFS netwerkswitches. Door de investering krijgt het bedrijf bovendien een meerderheidsbelang in Nuova Systems.

Nuova Systems krijgt omgekeerd de beschikking over bepaalde Cisco-technologieën en 50 miljoen dollar financiering, met de mogelijkheid van nog eens 42 miljoen dollar in de toekomst. De nieuwe dochteronderneming komt voor ongeveer tachtig procent in handen van Cisco, de resterende twintig procent blijft in handen van de medewerkers van Nuova Systems. Aan het begin van het fiscale jaar 2007 worden de boekhoudingen van de beide bedrijven samengevoegd.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Cisco de mogelijkheid om ook de overblijvende twintig procent te kopen. Dit zou dan aan het einde van het fiscale jaar 2008 of het begin van het fiscale jaar 2009 moeten plaatsvinden.

Innovatie is altijd de kern geweest van Cisco's inspanningen op het gebied van ontwikkeling. Via interne ontwikkeling, partnerships, acquisities en investeringen blijft Cisco vasthouden aan deze benadering. Cisco's relatie met Nuova Systems is een voorbeeld van hoe een bedrijf investeringen gebruikt om zijn mogelijkheden binnen een belangrijke opkomende markt te vergroten.

De productontwikkeling van Nuova Systems vult Cisco's huidige datacenterproducten verder aan. Dit portfolio bestaat nu uit onder meer de Catalyst 6500, Cisco's core enterprise netwerkplatform, de lijn MDS storageswitches, SFS server netwerkswitches en diverse netwerkapplicatie-oplossingen om applicaties binnen een bedrijf en in het datacenter te versnellen.

Meer informatie over het datacenteraanbod van Cisco vindt u op: www.cisco.com/go/datacenter