Security management, Anti-X netwerkbeveiliging en SSL-VPN beveiliging sterk verbeterd

Amsterdam, 14 februari 2006

Cisco Systems introduceert nieuwe oplossingen op het gebied van next generation security management, Anti-X netwerkbeveiliging en SSL-VPN. De introducties onderstrepen Cisco's commitment aan hun Self Defending Network-strategie, die organisaties helpt zich voortdurend aan te passen aan continu veranderende bedreigingen.

Anti-X
De Content Security module (CSC-SSM) bestaat uit een uitgebreide set aan Anti-X diensten voor de Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) 5500 Series. De module is ontwikkeld in samenwerking met Trend Micro en bundelt antivirus, anti-spyware, anti-spam, anti-phishing, URL-blocking en -filtering en content filtering. Door de komst van de Content Security module voor de Cisco ASA 5500 Series worden antivirus en contentbeveiliging met firewall- en beveiligde VPN-diensten geïntegreerd. Klanten kunnen hierdoor op alle niveaus beveiligd zijn op een eenvoudig te managen en administreren manier. De Anti-X diensten worden beheerd met een 'set-and-forget' webconsole die automatisch alle updates uitvoert.

Security management
De Cisco Security Management Suite is een geïntegreerde set van security management applicaties die een verbeterd operationeel raamwerk bieden voor het uitvoeren en beheren van systeembrede security policies. De suite bestaat uit de nieuwe Cisco Security Manager (CSM) en versie 4.2 van het Cisco Security Monitoring, Analysis and Response System (Cisco Security MARS).

CSM levert klanten een krachtige en geïntegreerde monitoring-, configuratie- en managementoplossing die alle security-applicaties geïntegreerd aanstuurt: firewall, VPN en Intrusion Prevention. De software helpt bij het centraal identificeren van bedreigingen en beschermt de infrastructuur op een geïntegreerde manier. Hierdoor kunnen ook minder ervaren netwerk- of security managers grote en complexe netwerken beveiligen en security policies vaststellen. CSM biedt hen 'views' op verschillende niveaus: apparatuur, policies en topologie. Iedere gebruiker kan het systeem naar zijn operationele voorkeuren en behoeften inrichten.

George Hamilton, Senior analyst van de Yankee Group, constateert dat next generation security management moet inspelen op de behoefte aan betere samenwerking tussen netwerk- en security management en een gemakkelijker beheer van oplossingen van verschillende leveranciers. "De Cisco Security Management Suite is een grote stap in deze richting. De suite integreert security-oplossingen van verschillende leveranciers, waardoor bedrijven veel sneller op bedreigingen kunnen reageren en hun self defending networks veel gemakkelijker kunnen beheren."

SSL-VPN
De ASA 5500 Series wordt daarnaast uitgebreid met SSL-VPN-diensten. Ook de Cisco IOS-routers worden voorzien van SSL-VPN-mogelijkheden. Beide producten leveren nieuwe, geavanceerde clientless en client-based SSL-VPN-functionaliteit. Met behulp van de gratis meegeleverde Cisco Secure Desktop is het nu ook mogelijk om vanuit een openbare gelegenheid veilig via SSL-VPN in te loggen op een bedrijfsnetwerk, doordat alle sporen op de openbare pc worden uitgewist.