Module voor Catalyst 6500 vereenvoudigt uitrol, beveiliging en management van applicaties

Amsterdam, 11 april 2006

Cisco Systems introduceert een nieuwe generatie van zijn Application Control Engine (ACE) voor de Catalyst 6500 Series switch. Deze software-module zorgt voor zeer snelle responstijden van webapplicaties. De ACE consolideert technologieën zoals load balancing en content switching, deelt deze vervolgens virtueel op en stelt ze beschikbaar aan alle webapplicaties die een bedrijf wereldwijd heeft. De webaanvragen worden op een intelligente manier gedistribueerd naar de hoogst beschikbare sites en servers, die daardoor veel sneller kunnen antwoorden. Dit resulteert in veel kortere wachttijden voor bijvoorbeeld een software download.

Cisco ACE stelt de IT-afdeling in staat om de infrastructuur centraal te beheren en tegelijkertijd de applicatie-administratie te delegeren naar aparte operationele teams. ACE zorgt tevens voor een eenvoudiger applicatie-infrastructuur, kortere workflow-processen om applicaties en internetdiensten online te brengen en kortere ontwikkeltijden van applicaties.

Cisco Systems introduceert tevens een nieuwe software-module voor applicatiebeveiliging voor zijn Application Velocity System (AVS). AVS is Cisco's belangrijkste applicatie-acceleratie en -security appliance. De nieuwe security-module reduceert de kwetsbaarheden die ontstaan door webapplicaties en werkt naadloos samen met Cisco ACE. Samen zorgen de twee producten voor twee tot vijf keer kortere responstijden.