Uitbreidingen in functionaliteit voor met name MKB

Amsterdam, 10 oktober 2006

Cisco introduceert nieuwe functionaliteit voor het Unified Communications System, een suite van spraak-, data- en videoproducten die zowel het MKB als grote bedrijven helpt om efficiënter te communiceren. De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om op een meer persoonlijke manier te communiceren, waardoor de productiviteit van medewerkers toeneemt.

Cisco Unified Communications stelt alle vormen van communicatie via één interface aan gebruikers beschikbaar: telefoon, videoconferencing, instant messaging, e-mail en fax. Gebruikers zijn vrij in de keus van het device en kunnen met collega's communiceren op basis van hun aanwezigheid en voorkeuren, gebruikmakend van een vast of mobiel netwerk.

De Cisco Unified Communications suite helpt virtuele teams bij een soepeler verlopende samenwerking. Uit onderzoek naar de effectiviteit van virtuele teams (“The Psychology of Effective Business Communications in Geographically Dispersed Teams” *) blijkt dat in teams waarvan de leden op verschillende locaties werken, de samenwerking vaak stroef verloopt. Ze krijgen bijvoorbeeld geen contact op het moment dat het beide schikt en ze begrijpen elkaar nog al eens verkeerd. Vooral multiculturele teams zijn in het begin minder effectief. Na zo'n zeventien weken samenwerken presteren zij echter beter dan teams met dezelfde achtergrond. Communicatie via rich media, zoals videoconferencing, helpt deze teams bij het opbouwen van vertrouwen en kan miscommunicatie ondervangen.

MKB-functionaliteit
De Cisco Unified Communications suite is op diverse onderdelen uitgebreid. Met de nieuwe ‘presence'-mogelijkheden kunnen werknemers hun collega's online laten weten waar ze zijn, wat hun beschikbaarheid is en wat op dat moment de gemakkelijkste manier van communiceren is.

De Cisco Unified CallConnector stelt gebruikers in staat om in een applicatie - een website of ieder Microsoft Office-document - op een telefoonnummer te klikken en op deze wijze een nummer te draaien. Ook laat het systeem van alle bekende inkomende telefoonnummers in het scherm zien wie de beller is.

De Cisco Unified IP Phone 7931G is een nieuwe, gebruiksvriendelijke IP-telefoon die alle functies bevat die het MKB nodig heeft. De telefoon heeft 24 functietoetsen en vier interactieve soft keys, die een gebruiker door alle features van deze telefoon leiden.

De Express Attendant Console completeert de suite. Deze op software gebaseerde console maakt het voor telefonistes gemakkelijker om medewerkers te vinden op basis van voornaam, achternaam, afdeling of doorkiesnummer.

Met een reply op deze mail kunt u meer informatie over het onderzoek “The Psychology of Effective Business Communications in Geographically Dispersed Teams” opvragen.

* Het onderzoek “The Psychology of Effective Business Communications in Geographically Dispersed Teams” is in opdracht van Cisco uitgevoerd door psychologen van onderzoeksbureau Pern Kandola.