Cisco Unified Communications-project in Portugal zorgt voor verkooprecord

Amsterdam, 10 augustus 2006

Millennium BCP, de grootste particuliere financiële groep van Portugal, heeft Cisco Systems' retail- en banking-oplossing gekozen om zijn informatie- en communicatie-infrastructuur (voice en data) te converteren naar een Internet Protocol (IP)-netwerk. In combinatie met dit netwerk zet Millennium een breed scala aan Cisco Unified Communications-producten in. Dit betekent tegelijkertijd een mijlpaal voor Cisco, aangezien de wereldwijde verkoop van Cisco IP-telefoons hiermee op een totaal van negen miljoen stuks komt.

De netwerktransformatie maakt deel uit van Millennium BCP's visie om een hoog beveiligd platform te bieden dat de groei van e-banking-diensten ondersteunt. Het platform kan Millennium verder faciliteren bij de expansie naar nieuwe markten en helpt bij het leveren van constante kwaliteit van klantenzorg.

Een Cisco Self Defending Netwerk biedt de hoogbeveiligde basis waarop de financiële groep informatie, applicaties en communicatie kan leveren aan werknemers en klanten. De inzet van dit netwerk maakt Millennium BCP een van de grootste afnemers in de regio van Cisco Unified Communications-technologieën. Dit aangezien de financiële groep bij meer dan 900 kantoren en bijkantoren in Portugal de verschillende bestaande telefoonsystemen van meerdere aanbieders inruilt voor één Cisco Unified CallManager-systeem en 15.000 Cisco Unified IP-telefoons.

De convergentie van voice en data naar één netwerk ondersteunt de ontwikkeling van effectieve multi-channel banking strategieën. Hiermee wordt het makkelijker om een consequent serviceniveau te leveren aan klanten via de telefoon of internet.