Amsterdam, 9 augustus 2006

Cisco Systems, Inc., leverancier van netwerkoplossingen voor internet, heeft op 29 juli zijn vierde kwartaal afgesloten van het fiscale jaar 2006. De omzet in dit kwartaal kwam uit op $7,98 miljard. In het vierde kwartaal van 2005 bedroeg de omzet $6,6 miljard en in het derde kwartaal van 2006 $7,3 miljard.

De nettowinst in het vierde kwartaal, op basis van GAAP, is uitgekomen op $1,5 miljard of $0,25 per aandeel. Een kwartaal eerder bedroeg de nettowinst $1,4 miljard of $0,22 per aandeel.

De totale omzet voor het fiscale jaar 2006 is met de resultaten van Q4 uitgekomen op $28,5 miljard. De nettowinst op basis van GAAP bedraagt $5,6 miljard, wat uitkomt op $0,89 per aandeel. De resultaten van het bedrijf Scientific Atlanta, dat Cisco overnam in het derde kwartaal, droegen $989 miljoen bij aan de omzet van het fiscale jaar 2006.

"Cisco heeft een recordomzet gerealiseerd in het vierde kwartaal, waarmee een fiscaal jaar is afgesloten dat de balans van onze aanwezigheid in verschillende geografische gebieden, productgroepen en klantsegmenten duidelijk illustreert", zegt John Chambers, president en CEO van Cisco Systems. "Het is duidelijk dat wij onze langetermijnstrategie goed ten uitvoering brengen en ons richten op onze visie van het netwerk dat alle vormen van communicatie en IT mogelijk maakt."

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom