Amsterdam, 9 juni 2006

Cisco Systems heeft tijdens Globalcomm in Chicago bekend gemaakt dat het zijn aanbod voor de carrier-markt verder heeft uitgebreid. Voortbouwend op de Cisco Internet Protocol Next Generation Network (IP NGN)-architectuur biedt Cisco carriers en service providers additionele intelligentie voor de 'netwerk-edge' en geeft hen hiermee maximale flexibiliteit bij het ontwikkelen en introduceren van nieuwe, klantgerichte diensten voor consumenten en bedrijven.

De belangrijkste vernieuwing van Cisco's IP Next Generation Network is de introductie van de Cisco Intelligent Services Gateway (ISG). Deze software feature voor de Cisco 10000, Cisco 7200 en 7301 routers biedt geavanceerde klant- detectie, resourcetoewijzing en toegangscontrole. ISG verplaatst de intelligentie van de dienstverlening verder naar de rand van het IP-netwerk (de netwerk-edge), vereenvoudigt het ontwikkelen van nieuwe IP-diensten en versnelt de introductie hiervan. Hiermee kunnen service providers afnemers van data-, spraak- en videodiensten voorzien van de juiste, geïntegreerde diensten, met een vaste hoge performance, op elke gewenste locatie. Door geïntegreerd policy management is het nu bovendien mogelijk om dynamisch Quality of Service toe te kennen, afhankelijk van het type klant en zijn specifieke wensen.

Naast de Intelligent Services Gateway heeft Cisco de prestaties van de Cisco 10000 en 7200 Routing Engines vergroot, waardoor de capaciteit kan worden geleverd die nodig is om het groeiend aantal IPTV-gebruikers goed te bedienen.

Ook de 7600 series Router kent een aantal nieuwe mogelijkheden om de intelligentie van het IP Next Generation Network verder te vergroten en service providers meer flexibiliteit te bieden binnen het netwerk. Nieuw zijn onder andere Multicast Connection Admission Control (CAC), om efficiënter videodiensten te leveren, en een module om de kwaliteit van video/IPTV realtime te monitoren en de kwaliteit van video-services verder te verhogen.

Cisco's IP Next-Generation Network-visie en -architectuur is gericht op service providers in alle segmenten (vaste telefonie, kabel en mobiel) en is bedoeld om service providers te helpen blijvend concurrentievoordeel en meer winst te behalen, door hen te ondersteunen in het ontwikkelen en plannen van hun organisatie, netwerkarchitectuur en business model.

CRS-1 succesvol

De basis van Cisco's IP-NGN-architectuur wordt gevormd door de CRS-1, Cisco's Carrier Routing System. Nog geen twee jaar na de introductie hiervan zijn wereldwijd ruim 50 providers en carriers overgestapt op dit platform. Deze snelle acceptatie (afgelopen jaar verdrievoudigde het aantal afnemers van de CRS-1) illustreert de massale overstap van service providers op volledige IP-gebaseerde netwerken, gedreven door een groeiende vraag naar rijke en dynamische content. De Cisco CRS-1 is het eerste carrier-class routing system ontworpen voor het naadloos opschalen tot 92 terabits per seconde.