Amsterdam, 7 december 2006

Cisco introduceert een serie nieuwe en verbeterde oplossingen waardoor bedrijven en consumenten via alle typen carriers met elkaar in verbinding kunnen staan over de Cisco IP next generation netwerk (IP NGN)-architectuur. De Cisco IP NGN maakt de ontwikkeling en bezorging van abonnementsdiensten mogelijk.

Abonnees van videodiensten willen keuzes, een individueel aanbod en content delen binnen netwerken. En meestal willen ze de behoefte bevredigen op het moment dat deze ontstaat. Zij willen niet alleen maar kijker zijn, maar ook producer of distributeur binnen hun eigen gebied op het wereldwijde IP-netwerk. Deze omslag naar "Video 2.0" laat zien dat het netwerk nu een platform is, dat stimuleert dat mensen hun eigen content ontwikkelen en breedschalige samenwerking mogelijk maakt.

Mark Biebericht, Vice-President Communicatie Infrastructuren van de Yankee Group: "Het draait om gepersonaliseerde IP-dienstbundels die video, VoIP, Internet toegang, messaging, gaming en audio-entertainment integreren. Dit vereist dynamische multicasting, geavanceerde Quality of Service en policy management. De bezorging van gepersonaliseerde bundels inclusief video vereist een nieuwe benadering naar beheer van de diensten aan de netwerk edge. De Cisco IP NGN-architectuur is een solide fundering waarop deze nieuwe diensten en processen ontwikkeld kunnen worden."

Om de persoonlijke beleving mogelijk te maken die gevraagd wordt door videokijkers, moeten geavanceerde content-bezorgsystemen content op ieder moment beheren en bezorgen. Deze 'on demand' eis betekent dat content geformat en aangeboden moet kunnen worden voor ieder apparaat op ieder moment. Streaming video content wordt op PC's, PDA's, iPods, mobiele telefoons en andere apparaten op dezelfde manier weergegeven.

Cisco Content Delivery System (CDS)

Cisco breidt de video- en IPTV-bezorging van zijn IP NGN-architectuur uit met de introductie van het Cisco Content Delivery Systeem (CDS). Deze oplossing is ontworpen om de beperkingen van de huidige Video on demand (Vod)-systemen op te heffen. Dit biedt providers een intelligent netwerkplatform voor de ontwikkeling van gepersonaliseerd entertainment, interactieve media en gerichte reclame. Het Cisco CDS is ontworpen om de levering van deze content naar tv's van abonnees te versnellen en binnenkort ook naar personal computers, mobiele handsets en andere multimedia apparaten.

De Cisco CDS-oplossing is de meest recente toevoeging op het Cisco IP NGN Service Exchange Framework, dat een uitgebreide technologiesuite biedt om IP service control en gepersonificeerde content mogelijk te maken.

Visual Quality Experience (VQE)

Video moet echter ook over het netwerk bezorgd worden aan de abonnees. Als dat niet op een juiste manier gebeurt, kan het transportproces de videokwaliteit verslechteren en de kijkbeleving negatief beïnvloeden. Visual Quality Experience technologie is ontworpen om de kwaliteit van draadloze IPTV-diensten en de kijkervaring van abonnees te optimaliseren. VQE maakt snel zappen en video error reparatie via het netwerk mogelijk, twee uitdagingen in de ontwikkeling en levering van wireline IPTV diensten. VQE is gebaseerd op industriestandaarden zoals Real-time Transport Control Protocol (RTCP) en Real-time Transport Protocol (RTP). Het biedt providers de mogelijkheid om netwerken voor te bereiden op de levering van geavanceerde videodiensten zoals IPTV door het opsporen en repareren van pakketverlies op gecorrumpeerde lijnen. VQE wordt in eerste instantie als applicatie aangeboden en binnenkort geïntegreerd in de Cisco 7600 Series Routers.

Cisco 7600 Series Routers

Grote verbeteringen aan het Cisco 7600 Series Router portfolio maken deze het eerste volledige Carrier Ethernet service edge platform voor geconvergeerde IP-toepassingen. Dit is inclusief ondersteuning voor de Cisco Intelligent Services Gateway (ISG) die policy en service controle biedt en abonneebeheer. Verdere verbeteringen zijn de integratie van Session Border Control (SBC) functionaliteit voor IP Multimedia Subsystemen (IMS) en non-IMS spraakapplicaties.