Amsterdam, 7 maart 2006

Cisco Systems introduceert het Cisco Unified Communications-systeem, een suite van spraak-, data- en videoproducten die zowel het MKB als grote bedrijven helpt om efficiënter te communiceren en zo de productiviteit te verhogen. Cisco Unified Communications is een eenvoudig te bedienen, geïntegreerde oplossing die alle vormen van communicatie ondersteunt en via één interface aan gebruikers beschikbaar stelt: telefoon, videoconferencing, instant messaging, e-mail en fax. Gebruikers zijn vrij in de keus van het device - telefoon, laptop, PDA - en kunnen met collega's communiceren op basis van hun voorkeuren en aanwezigheid. Daarbij kan zowel van een vast als van een mobiel netwerk gebruik worden gemaakt.

Edzard Overbeek, Vice President Commercial, European Markets van Cisco Systems: "Cisco Unified Communications geeft bedrijven de mogelijkheid om hun communicatiesysteem te integreren met hun IT-infrastructuur. De producten voegen intelligentie toe aan het netwerk waardoor dat in staat is om spraak, data en video af te leveren op de juiste plek, op de juiste tijd en in het juiste formaat, afgestemd op de voorkeuren en aanwezigheid van de ontvanger."

Het Cisco Unified Communications-systeem is gebaseerd op Cisco's IP Communications-portfolio, die onder meer de Cisco CallManager, Cisco Unity, Cisco MeetingPlace en Cisco IP Contact Center omvat. Het is een uitbreiding op de Business Communications Solution, die Cisco Systems in september 2005 introduceerde. Nieuw zijn onder meer de Cisco Unified Personal Communicator en Cisco Unified Presence Server.

De Cisco Unified Personal Communicator maakt het makkelijker voor medewerkers om informatie met elkaar te delen, doordat ze op meerdere manieren real-time met elkaar kunnen communiceren. De gebruiksvriendelijke grafische user interface maakt het gemakkelijk om door verschillende communicatie-applicaties te manoeuvreren. De UPC dicht het gat tussen de stand-alone applicaties op de desktop, telefoon en het netwerk.

De Cisco Unified Presence Server verzamelt informatie over een gebruikersstatus: is hij op een bepaald moment aan de telefoon of maakt hij gebruik van zijn computer of videoterminal? Doordat deze aanwezigheidsinformatie beschikbaar is, kunnen medewerkers efficiënter contact leggen met hun collega's. Zij kunnen kiezen voor de meest effectieve manier van communicatie op een bepaald moment.

Huidige klanten kunnen hun bestaande systemen upgraden.