Meest compacte 40 Gbps core router ter wereld

Amsterdam, 6 september 2006

Cisco Systems breidt zijn Core Routing Systeem CRS-1 uit met een vier slots tellende compacte variant van het high end CRS-1 platform. Hiermee kunnen service providers tegen lagere investeringen diensten aanbieden zoals IPTV, HDTV, video on demand en andere geavanceerde IP-diensten voor zowel consumenten als bedrijven. De compacte CRS-1 kan worden ingezet op regionale Points-of-Presence en datacenter peering sites.

De 4-slot CRS-1 vormt een uitbreiding op de CRS-1, die de basis vormt voor Cisco's IP Next-Generation Network (NGN)-visie en -architectuur. De nieuwe 4-slot CRS-1 kan 100 gigabits per seconde (Gbps) aan en levert 320 Gbps aan totale switchingcapaciteit. Het systeem biedt 40 Gbps per slot en 10 Gbps Internet Protocol over een Dense Wave Division Multiplexing (IPoDWDM)-architectuur. Het resultaat is een verhoogde schaalbaarheid en grotere efficiency.

Naast het feit dat dit routingplatform kleiner is, is ook de aanschafprijs een stuk lager. Het platform is volledig compatible met het 16-slot CRS-1 platform, dat 1,2 terabits per seconde levert, en met de 8-slot 640 Gbps-versie. Het Cisco CRS-1 platform draait op Cisco IOS XR-software, een zichzelf herstellend operating system dat is ontworpen voor allways-on omgevingen. Daardoor is Cisco CRS-1 de enige carrier-router in de markt die continue beschikbaarheid garandeert.

National LamdaRail, een consortium van Amerikaanse universiteiten en private technologiebedrijven dat de CRS-1 nu al een jaar gebruikt, evalueert het nieuwe 4-slot platform. Tom West, president van National LambdaRail: "De 4-slot configuratie stelt ons in staat om additionele 40 Gbps routers in te zetten en daarmee de doorvoer van ons netwerk te verhogen. Tegen een lagere prijs profiteren we dan toch van de voordelen van schaalbaarheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit die het CRS-1 platform biedt."