Amsterdam, 4 september 2006

Het management team van Cisco Nederland is uitgebreid. Tevens heeft een aantal managementleden een andere functie gekregen. De wijzigingen zijn een gevolg van de verscherpte focus op groeimarkten als het MKB en Cisco's Advanced Technologies.

Technisch Directeur Hendrik Blokhuis gaat leiding geven aan een nieuw team van Product Sales Specialists dat zich met name zal richten op de Advanced Technologies van Cisco: oplossingen op het gebied van unified communications, datacenters en security. Deze extra focus op geavanceerde technologieën moet de beschikbare kennis en expertise makkelijker toegankelijk maken voor klanten en partners, en vervult hiermee een belangrijke functie in het groeiscenario voor Cisco Nederland.

Een deel van het huidige takenpakket van Hendrik Blokhuis zal worden overgenomen worden door een nieuw benoemd lid van het management team: Michel Schaalje. Hij gaat als Country Manager Systems Engineering leiding geven aan alle System Engineers (SE's) binnen Cisco Nederland. Michel Schaalje is al tien jaar werkzaam binnen Cisco in verschillende functies, onder andere als SE Manager Channels en Commercial, en SE Manager Enterprise en public.

René Oskam, nu Director Commercial Markets, is met ingang van Cisco's nieuwe fiscale jaar (1 augustus j.l.) als Director Channels verantwoordelijk voor het indirecte kanaal en de partners. Hij treedt in de voetsporen van Frank van Tulden, die een overstap maakt naar Cisco Capital Europe, de tak van Cisco die zich bezighoudt met de leasing en financiering van klantoplossingen. Frank van Tulden wordt daar verantwoordelijk voor 'Commercial line of business'.

Rob de Wildt, als Regional Sales Manager verantwoordelijk voor het segment middelgrote tot grote ondernemingen, gaat rechtstreeks rapporteren aan Algemeen Directeur Coks Stoffer en treedt eveneens toe tot het management team van Cisco Nederland.

Algemeen Directeur Coks Stoffer: "We hebben het afgelopen jaar als Cisco gebouwd aan een nieuwe, meer klantgerichte organisatie: toegankelijk, deskundig en enthousiast. Met de aanpassingen in ons managementteam verwachten we deze strategie verder te kunnen vormgeven en deze, met de rest van ons team, succesvol in praktijk te kunnen brengen."