Amsterdam, 2 mei 2006

Cisco Systems introduceert drie producten die de mogelijkheden van de Cisco 7200 Series router uitbreiden. De 7200 bevindt zich meestal aan de rand (edge) van het bedrijfsnetwerk en zorgt voor de verbinding tussen de verschillende filialen van een bedrijf. De 7200 wordt ook veel ingezet door service providers voor het leveren van ‘managed services’ aan bedrijven. De nieuwe producten zorgen ervoor dat de 7200 meer diensten tegelijkertijd over het Wide Area Network (WAN) kan leveren aan bijkantoren, zoals Unified Communications (integratie van spraak, data & video), veilige VPN-verbindingen en bedrijfsvideo’s.

Van de Cisco 7200 Series router zijn wereldwijd maar liefst 330.000 exemplaren verkocht. Dit succes is mede te danken aan het feit dat Cisco continu nieuwe producten ontwikkelt om de flexibiliteit en mogelijkheden van deze router te vergroten. Klanten blijven zo profiteren van hun eerdere investering en voordelen als eenvoudige installatie, onderhoud en netwerkmanagement.

De Cisco 7200 NPE-G2 is de nieuwste routing engine voor het 7200VXR chassis. Deze engine kan twee keer zoveel verkeer afhandelen als zijn voorganger en bevat tevens features als bescherming tegen dreigingen, hoogbeveiligde VPN-verbindingen, network admission control en spraak/IP-to-IP gateway-functies. De Cisco 7200 VSA is een VPN hardware acceleratiemodule die drie keer zoveel verkeer kan afhandelen als deze wordt gecombineerd met de Cisco 72—NPE-G2 kaart. Tot slot voorziet de Cisco 7200 Port Adapter Jacket Card in de behoefte aan meer slots.