Amsterdam, 1 december 2006

Het Regionaal Opleidingencentrum van Amsterdam (ROCvA) biedt spraak-, mobiliteits- en beveiligingsdiensten aan via zijn Cisco netwerkarchitectuur. De 3.500 medewerkers en 35.000 studenten van het ROCvA krijgen op 67 verschillende locaties toegang tot diverse leermiddelen en innovatieve onderwijsapplicaties. Twee locaties, waaronder het nieuwe gebouw in de Fraijlemaborg in Amsterdam, worden via draadloze technologie voorzien van een elektronische leeromgeving.

Het ROCvA werkt sinds 1999 samen met Cisco om een gestandaardiseerde, gecentraliseerde netwerkinfrastructuur te realiseren op al zijn locaties. Nu bouwt het hierop voort met spraak-, draadloze- en beveiligingsplatforms.

Het Regionaal Opleidingencentrum is één van de grootste ROC's van het land. Vanuit ongeveer 60 schoolgebouwen in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum verzorgt het ROCvA meerdere vormen van (beroeps)onderwijs voor verschillende doelgroepen, waaronder 12- tot 18-jarigen en volwassenen.

"Met de uitrol van Cisco draadloze en spraakdiensten concentreren we ons op alle locaties die we de komende drie tot vijf jaar in gebruik hebben", zegt Hans Doffegnies, Directeur Centrale Dienst ICT bij het ROC van Amsterdam. "Onze netwerkinfrastructuur wordt al breed gebruikt door leraren om toegang te krijgen tot productiviteitshulpmiddelen voor de werkplek. Ook hopen we binnenkort het aantal 'blended' leertechnieken dat wij aanbieden uit te breiden, waarbij we traditionele leermethoden combineren met elektronische leervormen. We willen bovendien stap voor stap gebouwbeheerfuncties, waaronder video surveillance, in het netwerk integreren."

"De Cisco Service Oriented NetwerkArchitectuur (SONA) geeft het ROCvA de mogelijkheid zowel zijn administratieve als onderwijsapplicaties over het netwerk te laten lopen. Aangezien alles is gecentraliseerd in redundante datacenters, is de uitrol van nieuwe diensten heel makkelijk", legt Harm-Jan Wijngaarden uit, account manager educatie bij Cisco Nederland. "Deze infrastructuur geeft het ROCvA bijvoorbeeld de mogelijkheid IP-telefonie uit te rollen op alle locaties, naast het implementeren van andere onderwijsdiensten, zoals IP gebaseerde video en videocommunicatie.

Specificaties

De ROCvA-locaties zijn aan elkaar gekoppeld via een stedelijk Wide Area Network (WAN). Deze biedt een minimum doorstroom tussen verschillende locaties van 100 megabit per seconde. De end-to-end Cisco SONA bestaat uit een core van Cisco Catalyst 6500 Series switches met twee internettoegangspoorten en Catalyst 6500 Series, 4500 Series of 3750 Series op iedere locatie, afhankelijk van de grootte van het gebouw.

Het ROC vergroot deze bestaande infrastructuur nu met een reeks spraak-, mobiliteits- en beveiligingsdiensten gebaseerd op Cisco PIX 500 Series beveiligingstoepassingen, Cisco Unified CallManager Versie 4.1 call processing software, Cisco Unity Unified Messaging en een verscheidenheid aan Cisco IP-telefoons. Ook heeft ROCvA delen van de Cisco Connected Real Estate-oplossing geïmplementeerd om de verwarming, verlichting en videosurveillance via het IP-netwerk te regelen.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom