Cisco Nederland

Programma

Wegens overweldigende belangstelling voor Cisco Expo 2011, zijn de breakout-sessies allen nagenoeg al vol. Meld u zich echter gerust nog aan voor Cisco Expo 2011. Het plenaire programma staat open voor alle bezoekers. Naast het keynote- en breakout-programma kunt u dit jaar tijdens Cisco Expo 2011 bovendien op een moment naar keuze deelnemen aan een van de SpeedTours of DeepDive-workshops die wij aanbieden. Tijdens een SpeedTour krijgt u in vogelvlucht een overzicht van Cisco's drie architecturen, en tijdens een DeepDive-workshop gaat u dieper in op een van deze drie architecturen: borderless networks, samenwerking /collaboration en datacenters/virtualisatie. Voor deze tours hoeft u zich niet vooraf te registreren. Elk kwartier vertrekt er een tour. Ga naar het meeting point op de beursvloer en sluit u vrijblijvend aan bij de eerst vertrekkende tour.


Begin Eind Onderwerp Wie Inhoud
    Plenaire programma
09:00 10:00 Registratie & informatiemarkt    
10:00 10:05 Opening    
10:05 11:15 Cisco keynote Coks Stoffer,
Algemeen Directeur Cisco Nederland,
&
Ivan Duggan,
Manager Sales Business Development,
&
Dave Thomson,
European Marketing Manager for Collaboration,
&
Jim Capobianco,
Director Product Marketing
Innovate Together: Hoe IT onze samenleving verandert
IT speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Het verandert de manier waarop we werken, leven, spelen en leren. Van ons als individuen, en van onze samenleving als geheel. Hoe ziet de samenleving van de toekomst eruit? In deze presentatie beschrijft Coks Stoffer de transformatie van onze huidige samenleving naar 'Smart + Connected Communities'. Drie internationale Cisco-experts geven hun visie op innovatie, en de rol die Cisco's drie architecturen - samenwerking (collaboration/unified communications), datacenters/virtualisatie en 'borderless networks', onbegrensd samenwerken over netwerken heen, ongeacht tijd, plaats en device – hierin spelen.
11:15 11:35 Intel keynote Henk van den Eeckhout Compute Continuum
De IT industrie bevindt zich op dit moment weer op een inflectiemoment. De komende jaren zal het aantal connected en compute enabled devices met meer dan 100% toenemen, in 2011 zal er in 1 jaar meer digitale content gecreerd worden dan in de afgelopen 15 bij elkaar. Deze trends zorgen ervoor dat we anders om moeten gaan met IT. Tijdens de Intel keynote zal in worden gegaan op de Intel-visie, en oplossingen om dit continuum mogelijk te maken
11:35 12:35 Keynote drs. ing. Richard Lamb

Cisco TrendTalk™
Op een informele, inspirerende manier spreekt Richard Lamb over mondiale trends, innovatie en het effect daarvan op de ICT-sector. Hij vertaalt de besproken trends naar de praktijk van alledag. Tijdens deze TrendTalk™ zorgt Richard Lamb voor interactie met de zaal in de vorm van een BigBrainstorm™.

12:35 13:30 Lunch & informatiemarkt    
    Breakout-sessies
13:30 14:15 Partner-sessies    
      Arjan Kievits,
Technical Consultant,
Vosko Networking

Voice, video, wireless and location services to the next level
Cisco ontwikkelt in snel tempo communicatie oplossingen die inspelen op trends en marktvragen. Overal om ons heen zien we videocommunicatie opkomen. Deze trend wordt duidelijk weergegeven als ‘video, the next voice’. Ook Voice over WLAN en locatie bepaling blijken in de praktijk elkaar zinvol aan te vullen. Nieuw zijn daarbij toepassingen om via WLAN met speciale ‘Wifi-tags’ temperaturen te monitoren van bijvoorbeeld ruimten of koelkasten. Het budget voor deze systemen komt steeds vaker uit onverwachte hoeken binnen de organisatie. Maak kennis met ‘the next level’ van deze systemen, waarmee ook in Nederland inmiddels enthousiaste ervaringen zijn opgedaan.

      Ir. Wouter Bakker,
Line of Business Manager Unified Communications,
Dimension Data

Effectieve inzet van video – overbrug de “Golden 2 minutes”
Video is het nieuwe bellen. De behoefte om op afstand met elkaar samen te werken, zowel binnen als buiten de organisatie neemt toe. ICT zoals Unified Communications & Collaboration, waaronder ook Video-oplossingen, kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een effectieve en efficiënte invulling hiervan. Adoptie door de gebruikers is essentieel – en gebruikersgemak is hier een cruciale schakel in. Immers, als een videomeeting niet binnen 2 minuten op te zetten is – de “Golden 2 minutes” – dan haken gebruikers af en zal de investering in video niet het beoogde rendement leveren.

Kom naar deze presentatie van Dimension Data en leer hoe de Dimension Data Managed Services voor Visual Communications hier invulling aan kunnen geven.
      Roelof Mulder,
Business Unit Director Getronics ICS SenS,
Getronics

Het Nieuwe Werken
Het Nieuwe Werken houdt in dat we op elk tijdstip, vanaf elke willekeurig plaats op elk verschillend device de beschikking willen hebben over onze werkplek.
Ervaar tijdens deze presentatie:

 • Wat Getronics bereikt door de werkplek te virtualiseren met behulp van Borderless Networs en een duidelijke Data Center strategie.
 • Welke ‘cloud’ diensten als SaaS, IaaS en PaaS wij combineren en zo maximaal rendement behalen in combinatie met Utility Hosting op basis van Cisco UCS.
 • Hoe u kunt zorgen dat uw medewerkers op een veilige manier toegang hebben tot bedrijfkritische gegevens. Steeds vaker gebeurt dit via smartphones en tablets die te allen tijde beschikbaar, bruikbaar en bereikbaar moeten zijn.
      Michael Stolwijk,
Pre-Sales Consultant,
Telindus-ISIT

Virtualisatie in goede banen
Virtualisatie is het buzzword van nu. Iedereen wil alles virtualiseren om duidelijke redenen. Dat het virtualiseren niet stopt bij applicaties maar ook impact heeft op het netwerk, de storage omgeving, het beheer en beveiliging ligt bij Telindus-ISIT duidelijk op het netvlies. Met jarenlage ervaring op het gebied van applicatie virtualisatie, storage expertise in combinatie met diepgaande netwerk kennis weet Telindus-ISIT als geen ander dat bij virtualisatie alles van elkaar afhankelijk is om een optimaal werkende oplossing te positioneren.
Deze presentatie neemt u mee op het pad van virtualisatie van client tot applicatie.

14:15 14:45 Pauze & informatiemarkt    
14:45 15:30 Partner-sessies    
      Joost Deckers,
Managing Director,
Talk & Vision
Het Nieuwe Werken, waarom werkt het niet?
'Het Nieuwe Werken', wat is dat nu precies? Er wordt vaak naar een technische oplossing gekeken, waarbij er wordt beredeneerd vanuit Kosten efficiëntie. Volgens Talk & Vision is het veel belangrijker om de vraag te stellen hoe collaboration tools kunnen bijdragen aan het realiseren van de strategie van een organisatie. Om dat voor elkaar te krijgen is een uitgebreide analyse van de organisatie van belang. Juist NIET vanuit een technisch oogpunt, maar vanuit de mens. Wat is het communicatie DNA van de organisatie? Welke medewerkers zijn gebaat bij het inzetten van collaboration tools? Zijn er drempels die zij ervaren? En wat zijn hun verwachtingen? Kortom, de MENS is de kritische succesfactor van Het Nieuwe Werken.
      Ewald Lucas,
Commercieel Manager,
Previder
Praktijkcase : 50.000 werkplekken in de cloud
Er wordt veel gesproken over cloud computing, maar hoe werkt dit in de praktijk? Aan de hand van een praktijkcase laten we u zien wat er komt kijken bij een migratie van 50.000 werkplekken naar een cloudomgeving. Voor dit traject werd gebruik gemaakt van Cisco Unified Computing System, Netapp en VMware in een twin-datacenter concept. Aan de hand van een checklist worden een aantal praktische tips gegeven die u kunt gebruiken in uw eigen organisatie.
      Arthur Vermeer,
IT Director Tommy Hilfiger
&
Rick Laanen,
account director,
BT Benelux
De Virtual Fitting Room van Tommy Hilfiger, een BT-oplossing op maat
De werknemers van Tommy Hilfiger besteedden in het verleden (te) veel tijd aan internationale reizen. Dit veranderde drastisch dankzij de "Virtual Fitting Room", een BT-oplossing op maat die gebruik maakt van Tandberg Telepresence. Deze oplossing in beheer heeft de werkomgeving ingrijpend veranderd: een virtuele werkplek die creativiteit aanmoedigt, time-to-market verkleint en kosten verlaagt.
      Paul Sudlow,
EMEA Technical Alliance Lead (Cisco / VMware),
NetApp

De bouwstenen van toekomstbestendige IT met NetApp Shared Storage & Cisco
IT-managers worden vandaag de dag geconfronteerd met een onzekere economische situatie, interne en externe klanten die steeds sneller antwoorden verwachten, exponentiële datagroei en de implicaties van externe cloud services. Van de IT-managers wordt verwacht dat ze hun business op een andere manier gaan managen. Bent u klaar voor de toekomst van IT?
Paul Sudlow bespreekt hoe flexible IT op basis van een gedeelde storage-infrastructuur van NetApp in combinatie met Cisco Unified Networking & Computing sneller en efficiënter is dan traditionele IT-oplossingen. Hij zal ingaan op de gezamenlijke Cisco/NetApp FlexPod strategie en met welke factoren u rekening dient te houden bij een gedeelde infrastructuur.

Plenaire programma
15:30 15:55 Pauze & informatiemarkt
15:55 17:25 Keynote Erica Terpstra
en
Nicolien Sauerbreij
Erica Terpstra, voormalig Olympisch zwemster, en later als Staatssecretaris voor VWS en als voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité en Nicolien Sauerbreij,Olympisch Kampioene Snowboarden en Sportvrouw van het Jaar 2010
 • Leiderschap
 • Samenwerken
 • Teambuilding
 • Voeding & gezondheid

De professionalisering van de sport, het managen van een team en het selecteren van de juiste sporters.

‘Met vallen en opstaan’. Hierin vertelt Nicolien over haar weg naar Olympisch succes. Van de luiers naar de beslissende afdaling in Vancouver! Hoe om te gaan met tegenslagen, de weg naar succes en het verschil tussen aan de top komen en aan de top blijven.
17:25 17:30 Afsluiting/uitnodiging borrel  
17:30 18:30 Borrel
 
Master sponsor:
Master sponsor
 
 
Platinum sponsors:
Platinum sponsors
 
 
Gold sponsors:
Gold sponsors
 
 
Media partners:
 • Automatiserings Gids
 • IT Executive
 • LAN Magazine
 • Management Team
 • Storage Magazine
 • Tech Business
 • Telecom Magazine
 • TeleCom Update