Adatközpont és virtualizáció

Fejlődés az egységes adatközpont felé

A modern adatközponti architektúrának képesnek kell lennie arra, hogy támogassa a mára igazán mobillá vált munkaerőt, a használt eszközök sokaságát, az adatközpontú üzleti modelleket, valamint zökkenőmentesen kell integrálnia a felhőalapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat. E sokrétű követelmények teljesítéséhez a Cisco a Unified Data Center megoldást kínálja, egy olyan egységes adatközponti architektúrát, amely a számítási, tárolási, hálózati és felügyeleti funkciókat egyetlen platformban egyesíti, amelynek célja a szolgáltatásként kínál informatikai feladatok automatizálása a fizikai és virtuális környezetekben, és amely hatékonyabb költségtervezést, dinamikusabb üzleti reakciókat és egyszerűbb informatikai műveleteket tesz lehetővé.

Az egységes adatközponti architektúra felépítése

A Cisco Unified Data Center átfogó architekturális platformot kínál, amely többek között három kritikus területen kínál termékeket és megoldásokat:

 • Egységes menedzsmentfelügyelet
  A Cisco adatközponti architektúrájának Unified Management komponense automatizálást, összehangolást és életciklus-kezelést kínál, egyszerűsítve a fizikai, a virtuális és a felhőalapú infrastruktúra telepítését és üzemeltetését. A Cisco egy önkiszolgáló portál és szolgáltatáskatalógus fejlesztésével segíti az informatikai részlegeket, hogy az üzleti kezdeményezéseik támogatásához gyorsan létrehozhassanak igény szerinti informatikai szolgáltatásokat.
 • Egységes hálózati architektúra
  A Cisco adatközponti architektúrájának Unified Fabric komponense a telepítések egyszerűsítése, a minőségi felhasználói élmény biztosítása és a működési költségek csökkentése érdekében nagy hálózati adatforgalmi és adattárolási teljesítményt kínál. A Cisco integrált hálózati szolgáltatásai nagy hálózati sebességet és magas szintű rendelkezésre állást kínálnak, növelik az alkalmazások teljesítményét, ugyanakkor csökkentik a több ügyfelet kiszolgáló környezetek jelentette biztonsági kockázatot.
 • Egységes számítási környezet
  A Cisco Unified Computing System (UCS) a Cisco adatközponti architektúrát olyan kiválóan méretezhető, rendszerszintű számítási megoldással támogatja, amely egyesíti a számítási, a hálózat-hozzáférési és a tárolóhálózati funkciókat. A beágyazott felügyeleti lehetőségekkel leegyszerűsíthetők a műveletek a fizikai, virtuális és felhő-infrastruktúrában.
 • Adatközponti szolgáltatások
  Intelligens, személyre szabott szolgáltatások a Ciscótól és hivatalos partnereinktől, amellyel maximálisan kihasználhatja az adatközponti beruházásaiban rejlő lehetőségeket.

Integrált megoldások

A Cisco Unified Data Center optimális platformot biztosít a Cisco Hosted Collaboration megoldásokhoz, és kiváló alapot szolgáltat az olyan előtesztelt és előkonfigurált megoldáskészletekhez, mint a Flex Podés a Vblock infrastruktúra-platformok. A nyílt szabványok és az API-k lehetővé teszik a Cisco partnerhálózatából származó hardver- és szoftvermegoldások integrációját és felügyeletét, ezzel valódi rugalmasságot kínálva az adatközponti architektúra számára.

A Cisco által képviselt egyedülálló érték

A konvergens infrastruktúrákra jellemző összetettséget a Cisco olyan innovatív adatközponti architektúrával kerüli el, amelyet kifejezetten az adatközponton belüli virtualizáció támogatására terveztek. A Cisco Unified Data Center a következőket kínálja:

 • Kiváló teljesítmény mind a fizikai, mind a virtualizált erőforrások tekintetében
 • Költséghatékonyság a vertikális infrastruktúra megszüntetésével, valamint a telepítési és az üzemeltetési feladatok egyszerűsítésével
 • Nagyon biztonságos, bevált infrastruktúra gyors telepítése az új üzleti kezdeményezések támogatásához
 • Az együttműködő partnerek széles köre a tárolás, virtualizáció, alkalmazás és felügyelet területén

A Unified Data Center olyan rugalmas és nyílt adatközponti architektúrát kínál, amely támogatni fogja a meglévő infrastruktúraelemeket, valamint az üzleti szolgáltatásként kínált informatikai megoldások és felhőalapú szolgáltatások biztosítását.

További háttéranyagokAgilisabb informatikai környezet

Gyorsabb reagálás a változó üzleti igényekre a Unified Computing egységes számítási felhő szolgáltatással.

Részletek

Trendek a felhőhálózatok területén

Bővebb információk a felhőhálózatokat érintő új kihívásokról és a megoldásokról.

Tanulmány megtekintése


Kérdése van? Válaszolunk!