LinkedInGoogle+
Megosztás:

A GTS, a régió vezető telekommunikációs szolgáltatója a Cisco technológiájával építi Közép-Európa leggyorsabb gerinchálózatát, amely 100 Gbps/s adatátviteli sebességre is képes lesz. A fejlesztés eredményeként a GTS meglévő száloptikai infrastruktúráján a jelenlegi adatátviteli sebességnél akár tízszer gyorsabb kapcsolatot tud biztosítani. A Csehországot, Szlovákiát, Ausztriát, Németországot, Lengyelországot, Magyarországot, Romániát és Bulgáriát lefedő hálózaton a GTS videókonferencia, hang, felhő, illetve adatszolgáltatásokat kínál ügyfelei számára.

A Cisco elemzése szerint 2016-ra az interneten továbbított globális adatforgalom meghaladja majd az 1,3 zettabájtot, ami 2011-hez képest négyszer nagyobb volument jelent. A közép-kelet európai régióban az IP forgalom az előrejelzés szerint ugyanezen időszakban ötszörösére nő. A fejlesztésnek köszönhetően a GTS hálózati infrastruktúrája készen áll a növekvő adatforgalomból származó igényekre.

A GTS CE hálózata a Cisco® Carrier Routing System (CRS) platform 100 Gbps IP-Over-DWDM (IPoDWDM) gerinchálózatokhoz fejlesztett Elastic Core megoldására épül, nLight™ technológiával.

A Cisco nLight költséges jelregenerálás nélkül is több mint 3000 km-es távolságban biztosítja a 100 Gbps sebességű adatátviteli szolgáltatásokat. A programozhatóság lehetővé tételével a technológia egyesíti az IP és az optikai továbbító hálózatokat, csökkenti a hálózat komplexitását és működési költségét, miközben maximális szolgáltatási intelligenciát kínál. A Cisco nLight technológia fontos szerepet játszik a Cisco Open Network Environment (ONE) keretrendszerben is, amely integrálja a szolgáltatók hálózati infrastruktúráját az alkalmazáskörnyezetekbe, lehetőséget adva új, alkalmazás-specifikus szolgáltatások kialakítására.

„A Cisco CRS-3 és az IPoDWDM kombinációja olyan innovatív, rugalmas megoldásnak bizonyult, amellyel költséghatékonyan építhettük ki új generációs gerinchálózatunkat. A CRS-3 technológia alkalmazása egyben azt az elkötelezettségünket is jelzi, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb színvonalú IP-alapú szolgáltatásokat kívánjuk nyújtani egész Közép-Kelet Európában.” – nyilatkozta Ignacio Irurita, a GTS CE technológiai igazgatója.

„A GTS CE a Cisco CRS platformot igénybe véve úgy alakítja ki rugalmas, széles körű funkciókkal rendelkező gerinchálózatát, hogy az megfeleljen a videó és felhőalapú adatátvitel támasztotta követelményeknek.” – mondta Bill Gartner a Cisco High-End Routing and Optical Group alelnöke.

További források:

A FutureZone 2.0-ban a Cisco és a T-Systems Magyarország együttműködése keretében a közeljövőben a következő területeken indulnak újabb fejlesztések:


A GTS CE-ről

A GTS Central Europe Közép-Kelet-Európa vezető telekommunikációs szolgáltatója. A GTS saját tulajdonában lévő kiterjedt száloptikai és adatközponti hálózatot üzemeltet a régióban. A vállalat regionális jelenlétét és helyi hálózatait kihasználva szolgáltatások széles választékát nyújtja Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. A GTS a legújabb technológiák igénybevételével iparágvezető ügyfélmegoldásokat kínál az alapszintű hang és adatszolgáltatásoktól kezdve a komplex VPN-hálózatokon át a menedzselt adatközponti szolgáltatásokig. A Közép-Kelet-Európában közel 20 éve jelen lévő vállalat elkötelezett az értékek közvetítése iránt, kiváló minőségű szolgáltatásait közel 40 000 üzleti, szolgáltatói és kormányzati ügyfelének biztosítja. További információkért kérjük, látogasson el a www.gtsce.com oldalra.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com