Aranyérmes a magyar informatikai csapat a Belgiumban megrendezett EuroSkills 2012 versenyen

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek

Fantasztikus magyar sikerekkel zárult a Belgiumban lezajlott, a „szakmák Európa bajnokságának” tekinthető EuroSkills 2012 nemzetközi szakmai verseny, amelyen a három debreceni fiatal szakemberből álló magyar csapat 1. helyezést ért el az Enterprise ICT Team, azaz az informatikai hálózatüzemeltető csapatok versenyében. A magyar küldöttség összességében 5 aranyéremmel és számos további éremmel a hatodik legeredményesebb nemzet lett.

Idén a híres belgiumi Forma-1-es pálya, a Spa-Francorchamps adott helyszínt október 4 és 6. között a legrangosabb európai szakmai versenynek, az EuroSkills-nek (http://www.euroskills2012.info), ahol 23 ország több mint 450 versenyzője indult 40-nél is több különböző szakmában. A rendezvénynek a három nap alatt több mint 50 000 látogatója volt. Az Enterprise ICT Team kategóriában hazánkat képviselő háromfős csapat – amelynek mindegyik tagja a Cisco Hálózati Akadémia hallgatója – a HTTP Alapítvány által szervezett, a Cisco Magyarország, az IT Services Hungary Kft, a Microsoft Magyarország és a Profession.hu által támogatott nemzeti döntő nyerte el az indulás jogát. A 2012 áprilisában megrendezett hazai versenyen elért első helyezést egy nagyon kemény és egyben jól sikerült felkészülési időszak követte.

A rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a versenyzőknek kis- és közepes hálózatok telepítéséből, internetes szolgáltatások beállításából, valamint biztonsági funkciók megvalósításából álló komplex feladatot kellett megoldaniuk. Csőke János, Kreszán Kristóf és Zeke Sándor mind a három napon nyugodtan és kiegyensúlyozottan versenyzett, így végül magabiztosan utasították maguk mögé az ezüstérmes portugál és a harmadik helyezett német csapatot.

„Példa nélküli az az iparági összefogás, amely megteremtette a hátteret ehhez a sikerhez. Az évek óta tartó következetes munka és a sok-sok közös erőfeszítés végre meghozta gyümölcsét. A Cisco Magyarország a továbbiakban is elkötelezetten kívánja támogatni a tehetséges fiatal informatikai szakembereket.” – emelte ki György László, a Cisco Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Egy ilyen magasan jegyzett nemzetközi versenyen aranyérmet szerezni kimagasló eredmény” – méltatta a csapat sikereit, az egyik támogató, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója, Bőthe Csaba és hozzátette – „ezzel remélhetőleg egyre több potenciális versenyzőt motiválunk a részvételre. A megmérettetés nem csak a szakmai kompetenciák, de a gyakorlati tapasztalatok fontosságát is igazolta – a Magyarországon, terepen szerzett tudás óriási előnyt jelenthet már nemzetközi szinten is. Külön öröm számomra, hogy Zeke Sándor, a győztes Enterprise ICT Team egyik tagja, a „mindennapokban” az ITSH csapatát erősíti.”

A magyar versenyzők nem csak az informatikában jártak az élen. Két további egyéni számban végeztek az élen - a bútorasztalos és az épületasztalos voltak azok a szakmák, amelyekben idén nem találtunk legyőzőkre. Szintén aranyérmes lett a faipari technológiákban és a mechatronikában versenyző hazai csapat. A sikerek az aranyérmekkel nem értek véget. A virágkötő csapatunk ezüstérmet szerzett, fodrászatban, ácsolásban, a tisztító-karbantartó illetve a pincér szakmában pedig a bronzérmet hozták el a magyar versenyzők.


Az IT Services Hungary Kft.-ről

Magyarország legnagyobb ICT munkaadója a német T-Systems International magyar leányvállalata. A T-Systems nemzetközi termelési láncának fontos elemeként az IT Services Hungary Magyarország legdinamikusabban fejlődő informatikai szolgáltató központja 2008-ban elnyerte az “Év befektetője” díjat. Az informatikai és telekommunikációs tanácsadási szolgáltatások széles köréből a vállalat az informatikai megoldások menedzsmentjére és kiszervezésére, valamint fejlesztésre és rendszerintegrációra összpontosít. A vállalat folyamatosan fejleszti budapesti és debreceni telephelyét, valamint várja tapasztalt informatikusok jelentkezését.

http://www.it-services.hu

A Microsoftról

A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 80 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 150 főt. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2012-ben pedig a legjobb IT-szektorban működő munkahely elismerést is.

A Microsoft Magyarország hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordított a gyermekek és fiatalok oktatására, képzésére annak érdekében, hogy felnőve nagyobb eséllyel indulhassanak el az életben. Ennek egyik pillére a Korlátlan Lehetőségek kezdeményezés, amelynek célja a digitális írástudatlanság felszámolása. Másik pillére pedig a Partners in Learning (PiL), azaz „Társ a Tanulásban” program, amelynek fő feladata a közoktatásban tevékenykedő tanárok és diákok fejlődéséhez szükséges eszközök és tananyagok biztosítása, az informatika által támogatott oktatás elterjesztése.

http://www.microsoft.hu/oktatas/pil.mspx

A Profession.hu-ról

A Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja, 2005 óta meghatározó szereplője a magyar álláskeresői piacnak. Éves szinten több mint 5000 vállalkozás választja, a mikrovállalkozásoktól a legnagyobb hazai cégekig. Oldalára évente több mint 50 ezer állásajánlat kerül ki, 2011-ben több mint 2,3 millió jelentkezés futott át a Profession rendszerén.
A partneroldalainak köszönhetően országos és szakma-specifikus – kiemelten IT – elérést tud biztosítani. A Profession.hu tagja a „The Network”-nek, a világ piacvezető állásportáljait tömörítő nemzetközi szervezetnek.

http://www.profession.hu

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit közhasznú alapítvány. Fő célja az informatikai iparág szakember utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel ill. civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítésére.

További információk:

Sisák Zoltán
HTTP Alapítvány
zoltan.sisak@http-alapitvany.hu
www.http-alapitvany.hu
+36 30 293-4494

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
Tel.: 225 4766
Mobil: +36-30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com