Az Alstom Grid és a Cisco új együttműködése számos előnyt kínál az áramszolgáltatóknak és az alállomások üzemeltetőinek

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Az Alstom Grid és a Cisco kereskedelmi és technológiai együttműködési megállapodást kötött elektromos hálózatok digitális alállomásainak kifejlesztésére. Az iparág hálózatmodernizációs igényeit kiszolgáló fejlesztések az Alstom digitális alállomásaira valamint a Cisco Smart Grid intelligens hálózati megoldásaira épülnek.

A fejlesztés során a Cisco Connected Grid routereit és switcheit ötvözik az Alstom DS Agile™ alállomás-automatizáló vezérlőrendszerével, ezáltal a szolgáltatók az IP-alapú hálózatokra építve magasabb szintű integrált kiberbiztonsági megoldásokat, valamint monitoring és ellenőrző funkciókat alakíthatnak ki. A megoldás az alábbi előnyöket kínálja az áramszolgáltatóknak és az alállomás-üzemeltetőknek:

  • Magas szintű biztonság az intelligens hálózatokat kezelő alállomásokhoz: az Alstom-Cisco megoldás lehetővé teszi a rendszerek teljes körű, biztonságos menedzsmentjét, jelzi a jogtalan felhasználói behatolásokat illetve a kibertámadásokat. A rendszer biztonsági vezérlőit az iparág olyan elismert nemzetközti szervezetei is ajánlják, mint az NIST (National Institute of Standards and Technology) és az IEC (International Electrotechnical Commission)
  • Optimalizált automatizálási rendszer: az egymásra épülő rétegeken alapuló megközelítés optimális megoldást biztosít az alállomások automatizálásához – és lehetővé teszi a kommunikációs hálózat egyszerű megtervezését és integrálását a hálózatmenedzsment berendezésekkel. Az áramtermelő berendezések így nagyobb hatékonysággal, a terhelési kapacitásuk magasabb kihasználtsági szintje mellett üzemeltethetők. Mindemellett az alállomás-hálózat támogatja az IEC 61850 kommunikációs szabványt.
  • Alacsonyabb üzemeltetési és működési költségek: a Cisco hálózatán és az Alstom intelligens eszközein (IED, Intelligent Electronic Device) alapuló alállomás-megoldás a szolgáltatók számára lehetővé teszi ugyanazon a hálózati infrastruktúrán több, különféle alkalmazás egyidejű használatát, továbbá a réteges rendszerelméletet követve ugyanazon hálózaton lévő vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs eszközök támogatását is. A megoldásnak köszönhetően növelhető az eszközök élettartama és csökkenthetők a fenntartási költségek.

Az Alstomról

Az Alstom világelső az energiatermelés, az energiatovábbítás és a vasúti infrastruktúrák területein, valamint élen jár innovatív és környezetbarát technológiák kialakításában, többek között a világ leggyorsabb vonatszerelvényeinek és legnagyobb befogadóképességű metrószerelvényeinek gyártója. Kulcsrakész erőműmegoldásokat és egyéb szolgáltatásokat kínál különféle energiaszolgáltatóknak (vízenergia, nukleáris energia, gáz-, szén- és szélenergia), valamint intelligens elektromos hálózatra épülő energiatovábbítási megoldások széles választékát nyújtja. A Cégcsoport 9200 embert foglalkoztat a világ száz országában, bevételei 20 milliárd eurót tesznek ki, a 2011/12-es évre pedig közel 22 milliárd eurónyi megrendelést kapott.

Az Alstom Grid több mint százéves tapasztalattal rendelkezik az elektromos hálózatok terén, a közműszolgáltatók, az elektromos áram- és az energiakereskedők hosszú távú partnere. Az intelligens elektromos hálózat fejlesztésének középpontjában álló Alstom Grid a teljes energia-értékláncot lefedő termékeket, szolgáltatásokat és integrált energiagazdálkodási megoldásokat kínál – az energiatermeléstől a továbbító és átviteli hálózatokon át a nagy végfelhasználókig. Az Alstom Grid évi több mint 4 milliárdos árbevételével az áramtovábbító-szektor első három szereplője közé tartozik, világszerte 20 ezer alkalmazottal és több mint 90 telephellyel rendelkezik.

További információforrások:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com