Tovább erősödő Cisco-partnerség az új generációs felhő-infrastruktúrákért

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek

A múlt heti San Franciscó-i VMworld konferencián a Cisco bejelentette, hogy tovább bővíti együttműködését az EMC-vel és a VMwarerel a felhő-infrastruktúrák következő generációjának kifejlesztése érdekében.

„A Cisco, a VMware és az EMC együttműködésének erősödéséből közép-európai ügyfeleink is profitálhatnak, mindenekelőtt a programozható eszközök és a szoftver-alapú adatközponti architektúrák megjelenése révén. A fizikai és virtuális erőforrások egyszerűbb összehangolása megkönnyíti az üzemeltetést és csökkenti a költségeket. Mindennek a hálózat a lelke" – tette hozzá Patrick Schmidt, a közép-európai adatközpont értékesítési igazgatója.

Cisco-VMware stratégiai partnerség az új generációs felhő-infrastruktúrákért

A Cisco és VMware a meglevő stratégiai partnerséget olyan integrált termékekre és szolgáltatásokra terjeszti ki, amelyek révén megvalósíthatóvá válnak a szoftver-alapú adatközpontok. A két cég jelentős befektetéseket tervez és bővíti a közös mérnöki kapacitást mindenekelőtt a számítási és a hálózati szolgáltatások, a munkaterhelés és –mobilitás, a végponttól végpontig terjedő átláthatóság illetve a teljes fizikai és virtuális infrastruktúrára kiterjedő hibaelhárítás fejlesztése terén.

A Cisco és az EMC magasabb szintre emeli a „Felhőhöz vezető három út” stratégiáját

A két vállalat az évtizedes partnerségre építve újabb lehetőségeket kínál a nagyvállalati és szolgáltatói ügyfelei számára a felhő-infrastruktúrák kialakításához. A Cisco és az EMC közösen kialakított architektúrákat, partner programokat és ügyféltámogatást nyújt a felhő felé vezető úthoz, amelynek főbb elemei:

  • A piacon elérhető legjobb termékekből összeállított, egyedi tervezésű infrastruktúra megvalósítása
  • Ellenőrzött referenciaarchitektúrák (Cisco Validated Designs, CVD) telepítése a már bevált infrastruktúrához illeszkedő Cisco megoldásokkal.
  • A VCE Vblock* rendszerhez előre integrált konvergens infrastruktúra lehetővé teszi az életciklus-menedzsment és a folyamat szabványosítását, ami fokozza az alkalmazások hatékony elérhetőségét valamint támogatja a VCE által nyújtott egyedülálló élményt.

A Cisco, EMC és VMware együttműködés eddigi mérföldkövei

Nexus 1000V – 2009-ben a VMware és a Cisco olyan megosztott virtuális switchcsel állt elő, amely egyszerűbbé teszi a hálózati adminisztrátorok számára a fizikai és virtuális környezetek közötti hálózatfelügyeletet. Piaci bevezetése óta több mint 6000 ügyfél vette igénybe ezt a közös megoldást.

Cisco UCS – 2009-ben a Cisco bemutatta egységes adatközponti platformját (Unified Computing System, UCS), egy olyan új x86-os platformot, amely gyökeresen leegyszerűsíti a számítási, a tárolási, a hálózati és a virtualizációs erőforrások menedzselését. Szorosan integrált a VMware vSphere platformmal, így lehetővé teszi a virtuális és felhő-infrastruktúráikat kiterjesztő ügyfelek beruházási és működési költségeinek csökkentését.

Konvergens infrastruktúra – A Cisco és az EMC a VMware-rel közösen, az Intel befektetésével 2009-ben megalapította az egységes infrastruktúra fejlesztését célzó VCE koalíciót. A Vblock™ Infrastruktúra Platformok jelentős szerepet játszanak a nagyvállalati munkaterhelés privát és nyilvános felhőkre terelésének gyorsításában.

Cisco VXI és VMware View – 2012-ben a Cisco és a VMware együttműködésében olyan egységes csoportmunka-megoldás született, amely a VMware felhő-infrastruktúra, a VMware View és a Cisco UCS, a Cisco Wide Area Application Services és a Unified Communications platformok előnyeit kihasználva biztosítja az ügyfeleknek a nyitottabb, mobilabb és tartalmasabb munkakörnyezetre átállás lehetőségét a PC utáni korszakban.

* A VCE — a Cisco, az EMC és a VMware 2009-ben indult együttműködése — áttörést jelentő integrált adatközponti megoldás teljes körű gyártói támogatással, gyors piaci bevezetés és a konvergens felhő-infrastruktúra alacsony összköltséggel. A VCE gyorsan terjed a nagyvállalati adatközpontokban és a felhő-szolgáltatóknál: világszerte már több száz VCE Vblock rendszer áll üzemben az üzleti működés szempontjából kritikus adatközpontokban. A VCE iránti kereslet gyors növekedése az előző pénzügyi negyedévben is folytatódott, így éves szinten elérhető az 1 milliárd dolláros bevétel.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
Tel.: 225 4766
Mobil: +36-30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com