A jövő virtuális munkahelye valamennyi platformra, eszközre és webböngészőre kiterjed, így nagyobb rugalmasságot kínál a mobil munkavállalók számára

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco számos olyan új megoldást és fejlesztést jelentett be, amellyel a vállalaton belüli és a cégek közötti együttműködés még könnyebbé válik függetlenül attól, hogy a munkatársak hol, mikor és milyen eszközzel lépnek egymással kapcsolatba. E megoldások egyúttal lépést tartanak a saját eszközök munkahelyi használatát lehetővé tevő informatikai trenddel (Bring Your Own Device, BYOD), amely messze túlmutat a PC-re épülő hagyományos megközelítés korlátain.

A megoldások középpontjában az egységes kommunikáció (unified communications, UC), az új generációs online konferenciák és a közösségi hálón alapuló vállalati csoportmunka áll.

„Napjaink szállítói láncokra épülő gazdaságában a szervezeten belüli és a cégek közötti hatékony kommunikáció elkerülhetetlen. Emellett az alkalmazottak is egyre inkább elvárják a mobil munkavégzés lehetőségét és a csoportmunkát támogató megoldásokat, a cégek pedig költséghatékony módszereket keresnek ezek bevezetésére” – emeli ki György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. „A munkatársak számára nyáron talán még fontosabb a mobilitás. A legújabb kommunikációs- és csoportmunka-megoldások lehetővé teszik számukra, hogy kapcsolatban maradjanak kollégáikkal, megbeszéléseken vegyenek részt, késedelem nélkül hozzanak döntéseket, miközben rugalmasan, bárhonnan és több különböző eszközről végezhetik munkájukat.” – tette hozzá.

Cisco Unified Communications (UC) 9.0 verzió

A Cisco kommunikációs portfoliójának alapja a Cisco Unified Communications (UC) platform, amely az összes végpont, így a videóképes eszközök felügyeletéért is felelős. A legújabb fejlesztések lehetővé teszik más gyártóktól származó végpontok csatlakoztatását is, továbbá az UC funkcióit kiterjesztik mobiltelefonokra és támogatják az e-mailen keresztüli tárcsázást.

  • A Cisco Unified Communications Manager Extend and Connect elnevezésű új funkciója a Cisco Jabberrel együttműködve lehetővé teszi bármilyen külső gyártó telefonkészülékének integrációját, ideértve a szállodai, repülőtéri vagy konferenciaközpontban található telefonokat vagy bármely más, távoli helyszínen üzemelő készülékeket.

    Az Extend and Connect segítségével a távmunkásoknak és az úton levő kollégáknak nem kell mást tenniük, mint beírniuk az adott telefonkészülék számát a Windowsos számítógépükön futó Jabber-kliensbe, a Cisco Unified Communications Manager pedig minden hangforgalmat a megadott telefonszámra irányít át. A felhasználók így egy vállalati telefonkészülék teljes funkcionalitását használhatják bármely, akár más gyártótól származó, régi vagy új, analóg, digitális vagy IP-alapú telefonon. Elérhetővé válik a jelenlét információ, az azonnali üzenetküldés (IM), vagy az egérkattintásra induló tárcsázás. Az Extend and Connect mindenkor kiváló hangminőséget biztosít a szélessávú kapcsolat minőségétől függetlenül. Használatával a cégek meghosszabíthatják a meglévő végpontok hasznos élettartamát, egyúttal könnyebben áttérhetnek a korábbi alközponti rendszerekről az egységes kommunikációra.

  • A vezetékes és mobil telefónia közti átjárhatóság támogatása az IP Multimedia Subsystem (IMS) integráció segítségével a mobiltelefonokon is elérhetővé teszi az inkább az asztali telefonokra jellemző funkciókat anélkül, hogy okostelefonra, adatcsomag-előfizetésre vagy a telefonra telepített mobilkliensre lenne szükség. Az olyan vállalati szintű telefonos funkciók, mint az egységes postafiók, az üzenetvárakoztatás, a visszahívás, a konferenciahívások és a mellékállomások közvetlen hívása mostantól olyan új rendszerinterfészen keresztül érhetők el, amelyek összekapcsolják a Cisco Unified Communications Manager környezetet a felhasználó mobilszolgáltatójával, az iroda falain túlnyúló funkciókat biztosítva.

  • A Cisco UC 9.0 az újgenerációs, e-mailen keresztüli tárcsázási technológiát is támogatja. A videkonferencia-hívásoknál már elterjedt „egységes erőforrás-azonosítón” (URI) alapuló tárcsázás néven is ismert funkció lehetővé teszi a rendszerhez csatlakoztatott bármely eszköz elérését úgy, hogy a hagyományos telefonszám helyett a kívánt személy email-címét tárcsázzák. A Cisco UC 9.0 egyaránt támogatja a korábbi és az új URI-alapú rendszereket, ami még egyszerűbbé teszi az olyan videotechnológiák használatát, mint a TelePresence.

  • Elérhetőség: A Cisco UC 9.0 nemzetközi megjelenését 2012 harmadik negyedévére tervezik. Az Extend and Connect használatához az UC 9.0 verzió és a Cisco Jabber 9.1 verzió szükséges. A Cisco Jabber 9.1 a tervek szerint 2012 negyedik negyedévében jelenik meg.

Bővebben a Cisco Unified Communications 9.0 megoldásról:
http://www.cisco.com/en/US/products/ps10691/Products_Sub_Category_Home.html

A Cisco WebEx Meetings új generációja

Az új generációs Cisco WebEx Meetings jóvoltából a dolgozók egyszerűen, közvetlenül az általuk naponta használt webes alkalmazásokból végezhetnek csoportmunkát.

A továbbfejlesztett Cisco WebEx Meetings Spaces segítségével a felhasználók a megbeszélések egészét kézben tarthatják az előkészületektől a levezetésen át az utánkövetésig. Ez kiterjed a fájlok egyszerű elérésére és az azokon végzett valós idejű csoportmunkára a felhőben vagy a felhasználók saját eszközein, továbbá a webes konferenciák szervezésére, a napirendek, a feljegyzések, intézkedések, a megbeszélésekről készült felvételek vagy más releváns dokumentumok tetszőleges időpontban történő megosztására. A megoldás egyben egy integrált azonnali üzenetküldő klienssel is rendelkezik, és támogatja a nagyfelbontású IP-alapú video- és hangátvitelt. A nagyvállalati szintű biztonságot és kimagasló rendelkezésre állást nyújtó, rugalmasan méretezhető WebEx Meeting Spaces a Cisco WebEx Cloud számítási felhőn keresztül érhető el.

A Cisco WebEx Meetings klienst már több mint hárommillió alkalommal töltötték le mobilkészülékekre, és havonta átlagosan 31 millióan vesznek részt WebEx megbeszéléseken. A Cisco nemrégiben bejelentette, hogy egy ingyenes verzió megjelentetésével kívánja még tovább növelni a WebEx Meetings elterjedtségét. Az ingyenes ajánlat megbeszélésenként három résztvevőig érvényes. A WebEx Meetings a legtöbb elterjedt számítási eszközön, így az Apple és Android mobiltelefonokon és táblagépeken is futtatható.

Közösségi együttműködés

Az új fejlesztés a fogyasztói világban jól ismert közösségi funkcionalitást valósítja meg azokon az eszközökön és alkalmazásokon, amelyeket a dolgozók a leggyakrabban használnak.

A Cisco WebEx Social (korábbi nevén Cisco Quad) segítségével a munkatársak megoszthatják egymással ismereteiket, szakértőkkel konzultálhatnak, információkhoz juthatnak és hatékony munkacsoportokat alakíthatnak ki. A WebEx Social egyetlen integrált felhasználói felületen egyesíti az olyan közösségi és valós idejű csoportmunka-megoldásokat, mint a video- és a hangszolgáltatás, az azonnali üzenetküldés (IM), a jelenlét-információk és a webes konferenciák. A WebEx Social új verziójának megjelentetésével a Cisco egy olyan új, böngészőalapú videohívást vezet be, amellyel a felhasználók anélkül indíthatnak nagyfelbontású videokonferencia-hívást, hogy át kellene lépniük egy másik alkalmazásba. Ezek a kapcsolatok számos videovégponttal kompatibilisek, mint például a Cisco TelePresence, az IP-alapú videotelefonok valamint a mobil és szoftveres kliensek.

A WebEx Social emellett mélyebb integrációt tesz lehetővé a WebEx konferenciákkal. A felhasználók a WebEx Social oldalon elérhető személyes naptárukból kezdeményezhetnek megbeszéléseket, illetve csatlakozhatnak azokhoz.

Európában a Cisco WebEx telephelyi (WebEx Social Server) megoldásként érhető el.

További források:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com