Cisco Jabber: egységes kommunikáció bármikor, bármilyen eszközön

A Cisco új kommunkációs kliense már támogatja a Windows és iPad rendszereket is

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Napjainkban az üzleti kommunikáció jelentős része már nem csak asztali számítógépeken, hanem egyre inkább mobil eszközökön, okostelefonokon, táblagépeken zajlik. A felhasználók pedig munkastílusuktól, illetve az adott feladattól függően váltanak az egyes kommunikációs eszközök, alkalmazások és csatornák között, így például egyetlen gombnyomással térhetnek át az azonnali üzenetküldésről a hang- vagy videoalapú kommunikációra.

A mostani bejelentéssel a Cisco iPaden és Windows rendszereken is elérhetővé teszi a Cisco Jabber klienst, kiegészítve az Android, iOS, Mac, BlackBerry és Cisco Cius rendszerű táblagépeken korábban már rendelkezésre álló Jabber portfóliót. Így a legelterjedtebb operációs rendszerekkel dolgozó felhasználók is igénybe vehetik a nagyfelbontású hang-, illetve videoalapú szolgáltatásokat, az azonnali üzenetküldést, az asztalmegosztást, a konferenciaszolgáltatásokat vagy a vizuális hangüzenetek lehetőségét.

„A kommunikáció akkor segíti leginkább a hatékonyságot, ha minél többen és minél több csatornán érhetők el. Ennek jegyében cégünk valamennyi Cisco Unified Communications rendszert használó ügyfele számára ingyenesen elérhetővé tette a Jabber jelenlét-információt és azonnali üzenetküldést nyújtó funkcióit, a felhasználói létszámra való tekintet nélkül. Jelenleg Magyarországon a top 1000 vállalat közel harmadánál alkalmazzák a Cisco egységes kommunikációs megoldását, így a hazai piacon is nagy számú felhasználó élhet a Jabber alapvető funkcióinak előnyeivel” – hangsúlyozta Mihályfi Márton, a Cisco mérnök tanácsadója.

A Cisco emellett kibővítette a Jabber és a TelePresence natív integrációját is. A megújult Cisco Jabber és TelePresence portfólió minden eleme együttműködik egymással, ami nemcsak a mobil eszközökben rejlő lehetőségek körét bővíti, hanem a korábbi Telepresence beruházások felhasználási területét is. Így a felhasználók akár az irodából, akár útközben is indíthatnak TelePresence hívást vagy bekapcsolódhatnak folyamatban levő hívásokba Jabber kliensük segítségével.

A most bemutatott fejlesztések lehetővé teszik, hogy az informatikai vezetők nagyvállalati szintű, teljes mértékben biztonságos együttműködési környezetet alakítsanak ki tetszőleges eszközök használata mellett, legyen szó akár a valósághű találkozás élményét nyújtó TelePresence szobákról, asztali számítógépekről, Mac gépekről, táblagépekről, okostelefonokról illetve bármilyen szabványos végpontról.

Ezek a fejlesztések egyúttal a sokoldalú video- és mobil megoldások iránti egyre fokozódó igényeket is kiszolgálják. A Cisco Visual Networking Index adatai alapján 2016-ra a mobil videotartalmak a teljes mobil adatforgalom 71 százalékát tehetik ki.

A bejelentés további részletei:

A Cisco Jabber kiterjesztése az iPad és Windows rendszerekre, egyúttal további TelePresence felhasználókra

 • Jabber for iPad:
  • Az iPad készülékeken is lehetővé teszi a felhasználóknak a nagyfelbontású video- vagy hangalapú kommunikációt, azonnali üzenetküldést (IM) és TelePresence, valamint konferenciaszolgáltatások, valamint vizuális hangpostafunkciók elérését.
  • A Jabber for iPad teljes körű csoportmunkaélményt biztosít a mobil munkavállalók és a döntéshozók számára is, akiknek rendkívül fontos az információk azonnali elérése, és akik saját maguk kívánják megválasztani, hogy hol, mikor és hogyan dolgoznak.
  • A Jabber for iPad olyan egységes felhasználói élményt kínál, amely a Jabber Video for TelePresence és a Jabber asztali alkalmazások által használt nagyfelbontású videomotorra épül. A Jabber for iPad H264 videotömörítést, valamint XMPP és SIP protokollt használ.
 • Jabber for Windows:
  • Egységes kliens, amellyel a végfelhasználók egyetlen helyről érhetnek el számos kommunikációs csatornát, ideértve a nagyfelbontású video-, illetve hangalapú szolgáltatásokat, a TelePresencet, az azonnali üzenetküldést (ponttól pontig, csoportban, chatfolyamban), az asztalmegosztást, a webkonferenciát vagy éppen a vizuális hangpostafunkciókat.
  • A Cisco Jabber for Windows zökkenőmentesen együttműködik a Microsoft Office alkalmazásokkal, ráadásul intuitív felhasználói élményének köszönhetően akár egyetlen kattintással számtalan kommunikációs lehetőség érhető el.
  • A Cisco Jabber for Windows olyan továbbfejlesztett motorral készült, amellyel nagyfelbontású videoszolgáltatások nyújthatók asztali környezetben. Ez a technológia az iparág egyedülállóan hatékony kodekjeit használja, így a felhasználók egy egyszerű kétmagos processzorral is élvezhetik a H.264 szabványt alkalmazó, nagyfelbontású videók képminőségét, a teljesítmény pedig érezhetően javul kisebb sávszélességű hálózatok használata esetén.
  • A Jabber for Windows az XMPP, SIP és BFCP protokollokat használja.

A Cisco Jabber for Windows és iPad verziók helyi vagy felhőalapú környezetben is alkalmazhatók.

További háttéranyagok:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!