LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco az NBC Sports Group divíziójával, az NBC Olympicsszal együttműködve 17 napon át biztosítja a megfelelő kapcsolatot a 2012. július 27. és augusztus 12. között zajló londoni olimpiai játékok közvetítéséhez. A Cisco szállítja az NBC Olympics számára a London és New York közötti, IP-alapú videoátviteli hálózat fő elemeit, amelyek között megtalálhatók a Cisco hálózati eszközei, valamint a Cisco Videoscape televíziós szolgáltatási platform komponensei is.

A digitális televíziózást, az online videó tartalmat, a közösségi médiát és kommunikációs alkalmazásokat ötvöző televíziós platformmal, a Cisco Videoscape-pel a televíziós csatornák és a szolgáltatók teljes körű „Any Screen TV” funkciókat kínálhatnak, amelyek élő műsorok és igény szerinti videó tartalmak lejátszását teszik lehetővé a már megszokott PC és Mac platform mellett iPad, iPhone és Android készülékeken is.

A fontosabb tények:

  • Az NBC Olympics a Cisco közreműködésével egységes IP-alapú infrastruktúrát állít rendszerbe, amely a videoközvetítéseket és a nagy adatmennyiséget kezelő alkalmazásokat egyaránt kiszolgálja.
  • Az idei már a harmadik olimpia, ahol a Cisco és az NBC Olympics együttműködik. A Cisco számos video-, adattárolási, vágási és telekommunikációs közvetítési szolgáltatást nyújtó technológiai partner bevonásával dolgozik azon, hogy az NBC Olympics többképernyős közvetítést tudjon adni a londoni olimpiai játékokról. Ehhez az IP-alapú videokészítés, a tartalomkezelés és a terjesztési hálózati technológia komplex ötvözetére van szükség.
  • A beszállítók együttműködésének eredményeként az NBC Olympics több helyszínen dolgozó stábjai valós időben választhatják ki és szerkeszthetik a felvételeket. Lehetőség nyílik nagyméretű videofájlok helyszínek közötti továbbítására, majd a televíziók, számítógépek, mobiltelefonok és táblagépek képernyőjén történő megjelenítésére.

Idézetek

  • Craig Lau, az NBC Olympics informatikáért felelős alelnöke

    „A Cisco segítségével sikerült felülmúlnunk kitűzött céljainkat Vancouverben és Pekingben, így több ezer órányi felvételt juttathattunk el egyszerre több képernyőre a teljesen IP-alapú hálózati technológiának köszönhetően. Bizakodással tekintünk a londoni olimpia elé, ahol ismét a Cisco IP- és videorendszerek terén szerzett tapasztalatára támaszkodva szeretnénk még több készüléken elérni a nézőket.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com