A virtualizált hálózati alkalmazások nagyfokú méretezhetőséget és teljesítménynövelést tesznek lehetővé

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco bejelentette, hogy a Cisco Video Surveillance Manager (VSM) videofelügyeleti szoftvert a Cisco UCS Express adatközponti platformon is elérhetővé tette, így mostantól a virtualizáció nyújtotta előnyökkel – nagyobb teljesítmény, fokozott skálázhatóság és hatékonyabb felügyelet – azok a felhasználók is élhetnek, akik a biztonsági rendszereiket a telephelyeiken is IP hálózaton működtetik.

A mostani bejelentés előzményeként a Cisco 2011 őszén mutatott be egy olyan átfogó rendszert, amely egyesítette a Cisco fizikai biztonsági termékeit – a videó megfigyelést, a beléptető- és fizikai hozzáférést ellenőrző rendszereket valamint a videó, a telefónia és a földfelszíni rádiók (URH, VHF, PMR és digitális rendszerek) egységes kommunikációját biztosító megoldásokat.

A UCS Express a Cisco adatközponti rendszerének a fiókirodák számára készült eleme. Az erre épülő Video Surveillance Manager a virtualizálható Cisco videofelügyeleti rendszer első építőeleme. A rendszer eddig is támogatta a köztéri, szállítmányozási, egészségügyi és energiaipari alkalmazások esetében fontos elosztott üzemmódú működést, amely a most bejelentett virtualizációs megoldással még könnyebbé és költséghatékonyabbá vált.

A UCS platform moduláris felépítése akár tízszer nagyobb skálázhatóságot nyújt a dedikált szervermegoldásokkal szemben. Ezáltal a vállalatok és más szervezetek több tízezer biztonsági kamerát is rendszerbe állíthatnak kereskedelmi, katasztrófavédelmi vagy egyéb nagy volumenű rendszerek és esemény kiszolgálására.

A jelenlegi és közeljövőben megjelenő verziókról:

  • Jelenleg a Video Surveillance szoftver 6.3.2 verziója érhető el UCS Express platformon. A fejlesztésnek köszönhetően a kisebb telephelyeken működő helyi videófeldolgozási és -tárolási alrendszerek egy ISR routerben elhelyezkedő modulon kapnak helyet. Egy-egy ilyen virtualizált és routerbe integrált VSM szerver kapacitása maximum 40 Mbps videó input/output illetve 1 terabyte tárhely, ami 7 darab full HD (1080p) vagy körül-belül 32 darab hagyományos (pl. 4CIF) felbontású videó kamera kezelésére elegendő.
  • A szoftver további platformokon, többek között a Cisco UCS B és C sorozatokon való megjelenése 2012 júniusában várható. Ezzel már a nagyobb telephelyek videó-feldolgozási és tárolási igényét kiszolgáló VSM szerverek is virtualizálhatóvá válnak, sokat javítva a rendszer költséghatékonyságán és skálázhatóságán.

Fontosabb fogalmak:

Cisco Video Surveillance Manager (VSM): a Cisco IP alapú videó megfigyelési rendszerének egyik komponense, amely a kameráktól érkező videó stream-ek feldolgozásáért, továbbításáért, esetleges többszörözéséért és tárolásáért felel.

Cisco Video Surveillance Operations Manager (VSOM): a VSM szerverek működését összehangoló-, ezen túl az operátori és adminisztrátori felületet biztosító szerver komponens.

Cisco Services Ready Engine (SRE): második generációs Cisco ISR routerekbe építhető modul, amely képes VMware ESXi hardver virtualizációs környezet futtatására és ezen belül akár több virtualizált szerver kiszolgálására. A megoldás UCS Express néven szerepel a Cisco adatközponti portfóliójában.

További források:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com