A mobilitással szemben támasztott növekvő igények egyre nagyobb sávszélességet követelnek meg

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek


Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pont

A Cisco bemutatta a Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pontot (AP), amely jelenleg a leggyorsabb és legmegbízhatóbb vezeték nélküli hálózati kapcsolatot nyújtja. Az iparág első 802.11n szabványú, három adatfolyamot támogató, négy antennával rendelkező (4x4:3) hozzáférési pontja a felhasználók számára akár 30%-kal gyorsabb kapcsolatot tesz lehetővé bármilyen, akár gyenge jelerősségű vezeték nélküli eszközről is.

A felhőalapú szolgáltatások zökkenőmentes elérése, a megbízható hálózati kapcsolat és a kiváló minőségű felhasználói élmény iránti igény egyre nagyobb teljesítményű vezeték nélküli hálózatok felé mozdítják el az informatikai fejlesztéseket. Mindezek mellett a készülékek száma is dinamikusan nő: a Cisco Visual Networking Index előrejelzése szerint 2015-re a mobil eszközök száma világszinten meghaladja a 7,1 milliárdot.

A fontosabb tények:

 • Megnövelt teljesítmény: Az eddigiekhez képest 30 százalékkal nagyobb sebesség révén jobban kihasználhatók a felhőalapú szolgáltatások előnyei, kisebb késleltetéssel futtathatók a virtuális asztali környezetek (VDI), és a videohívások is zökkenőmentesebben bonyolíthatók.

 • Nagyobb sebesség nagyobb távolságokról: A Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pont negyedik antennája rugalmasabb mobilitást biztosít, mivel több, a hozzáférési ponttól távolabb elhelyezkedő eszköz számára biztosít adatforgalmat anélkül, hogy csökkenne a kapcsolat sebessége és megbízhatósága.

 • Jobb felhasználói élmény tetszőleges klienseszközön: A Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pont az új ClientLink 2.0 technológia segítségével képes megnövelni az összes, a hozzáférési ponthoz kapcsolódó vezeték nélküli klienseszköz teljesítményét, függetlenül az eszköz vezeték nélküli jelerősségétől és adatfolyamától.

  A ClientLink 2.0 valamennyi 802.11a/g és újabban 802.11n protokollú mobil eszköz teljesítményét képes egy, két és három adatfolyam esetén megnövelni, a felső kategóriás noteszgépektől kezdve az okostelefonokon, táblagépeken és iparág-specifikus eszközökön keresztül a régebbi vezeték nélküli berendezésekig. Így megoldást nyújt a lassabb, kisebb vezeték nélküli jelerősséggel rendelkező eszközökkel, pl. táblagépekkel való megbízható kapcsolódásra is.

 • Rugalmas kialakítás: moduláris kialakítása lehetővé teszi, hogy a cégek a hozzáférési pontot további funkciókat biztosító kiegészítő modulokkal saját igényeiknek megfelelően szabják testre. A hozzáférési pont egyúttal nagyobb kapacitással is rendelkezik, így a felhasználók számának növekedésével párhuzamosan képes további eszközöket is támogatni.

 • Teljesítményvédelem: A Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pont jellemzői közé tartozik a Cisco CleanAir technológia, amely a rádiófrekvenciás spektrumelemzésen alapuló hibakeresési funkció révén növeli a teljesítményt és a megbízhatóságot.

  A Cisco CleanAir megoldáshoz a Cisco emellett egy új, opcionális rádiófrekvenciás felügyeleti modult is bejelentett. Ez teljes körű áttekintést nyújt a Wi-Fi spektrum egészéről, vagyis nem csupán a forgalmat kiszolgáló csatornáról, hanem a 23 csatorna mindegyikéről. Azáltal, hogy proaktív módon és egyidejűleg vizsgálja a teljes Wi-Fi spektrumban esetlegesen előforduló biztonsági fenyegetéseket és interferenciákat, a felügyeleti modul képes intelligensen és automatikusan kiválasztani a forgalom kiszolgálására legmegfelelőbb csatornát.

 • Szabványokra épülő fejelsztések, a 802.11r és a 802.11u támogatása: A Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pont az első olyan eszköz, amely támogatja az IEEE 802.11r szabványon alapuló gyors barangolást. Ezáltal a kliensek a munkamenet megszakítása nélkül mozoghatnak a különböző hozzáférési pontok között, ami számos alkalmazás esetében kritikus fontosságú követelmény.

 • A Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pont ugyancsak elsőként támogatja a 802.11u szabványt, amely funkciókban gazdagabb és egyszerűbb mobil használatot biztosít azáltal, hogy a rendelkezésre álló hálózati szolgáltatásokat képes kommunikálni a mobil eszközök felé.

 • Egyszerűbb felügyelhetőség és biztonság: A Cisco Aironet 3600 sorozatú hozzáférési pontot a Cisco Prime Network Control System (NCS) és a Cisco Identity Services Engine (ISE) is támogatja, ami egyedülálló megoldást kínál arra a trendre, hogy a dolgozók mind gyakrabban a saját eszközeiket használják a munkahelyen. A Cisco ISE egységes házirend- és hozzáférés-felügyelete, valamint a Cisco Prime NCS konvergens vezetékes és vezeték nélküli hálózatfelügyeleti megoldása a Cisco vezeték nélküli LAN infrastruktúrával együtt egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a mobil felhasználást.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com