A Cisco Nexus switchek 100 és 40 Gigabit Ethernetes kapacitásával valamint a Catalyst kapcsolókhoz fejlesztett 40 GE-s újításokkal egyszerűbbé és méretezhetőbbé válik a hálózat-virtualizáció

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek


Cisco Nexus 7000 M2-Series 2-Port 100 Gigabit Ethernet Module with XL Option

A Cisco bejelentette új 100 illetve 40 Gigabit Ethernetes (GE) kapcsolómoduljait. Ezek minden korábbinál gyorsabb adatátviteli sebességet tesznek lehetővé a vállalati, adatközponti és szolgáltatói hálózatokon és megoldást jelentenek a számítási felhők, a videokommunikáció, a mobilitás és a 10 GE támasztotta kihívásokra. A fejlesztések hátterében az adatforgalmi trendek állnak: a Cisco Cloud Index szerint 2014-re az adatközpontok terhelésének több mint 50 százaléka számításifelhő-alapú lesz, 2015-re pedig a globális számításifelhő-forgalom a jelenleginek több mint 12-szeresére, évi 1,6 zettabájtra bővül.

A Cisco nemrégiben érte el a tízmilliomodik telepített 10 GE-s kapcsolt portot, és 23 000 NX-OS operációs rendszert üzemeltető ügyféllel rendelkezik. (Az NX-OS a Cisco teljes adatközponti portfólióját támogató operációs rendszere.) A mostani bejelentéssel az iparág legkiterjedtebb kapcsolási portfóliójával rendelkező Cisco az 1/10/40/100 Gigabit Ethernetes és konvergens hálózati megoldások legnagyobb szállítójává lép elő.
A Cisco 6500-as sorozatú switch családnál a 40 GE-s teljesítmény érhető el, míg a Nexus 7000-es sorozat 40 GE illetve 100 GE-s interfész kapacitásokkal bővíthető. Ez utóbbi megoldásokat a gyártó mindenekelőtt az adatközpontok és a szolgáltatók közötti kapcsolatok kialakításához ajánlja. A vállalati hálózatok és az adatközponti „top-of-rack” kapcsolás bővítése érdekében a Cisco egyúttal két nagy portsűrűségű, 10 GE-s kapcsolást biztosító, előre konfigurált platformot is bejelentett.

Ezek könnyebb kihasználhatósága érdekében a cég a Catalyst 6500, Catalyst 4500 és Aggregation Services Router (ASR) 1000 termékcsaládjaihoz bemutatta az Easy Virtual Network elnevezésű hálózatvirtualizációs megoldást, továbbá adatközpontok számára méretezhető virtuális szolgáltatásokkal is megjelent az új Nexus 1010-X berendezésen.

A bejelentés részletei

Adatközponti kapcsolók

 • 40/100 Gigabit Ethernet funkcionalitás a Cisco Nexus 7000 adatközponti switch-hez. Az olyan adatintenzív alkalmazások, mint a számítási felhő, a tömeges adatok (big data), a virtuálisasztal-megoldások és a virtualizáció felgyorsítják a 10 GE technológia elterjedését szerverszinten, valamint a hozzáférési és aggregációs rétegekben. Ez sávszélességbeli szűk keresztmetszetekhez vezet az adatközpont, a vállalati hálózat és a szolgáltató közötti kapcsolatokban. E szűk keresztmetszetek felszámolásához a Cisco az új M2-Series modul két változatát kínálja a Nexus 7000 switch-hez.

  A Nexus 7000 M2-Series 2-port, 100 GbE Module with XL Option max. 32 darab nagy sűrűségű, vonali sebességű 100 GE portot biztosít a Nexus 7000-hez.

  A Nexus 7000 M2-Series 6-port 40 GbE Module with XL Option max. 96 darab nagy sűrűségű, vonali sebességű 40 GE portot biztosít a Nexus 7000-hez.

 • A Nexus 3064-X egy nagy teljesítményű, nagy sűrűségű, rendkívül kis késleltetésű Ethernet switch, amely az új Cisco Nexus 3000 sorozat tagja. A termék ideális olyan pénzügyi szolgáltatói környezetek számára, amelyek rendkívül kis késleltetésű feldolgozást igényelnek. A Cisco Nexus 3064 1/10/40 Gigabit Ethernet kapcsolatok széles körét támogatja.

 • A Nexus 1000V már támogatja a VXLAN (Virtual Extensible LAN) hálózatokat, így radikálisan megnő a számításifelhő-hálózatokban a bérlők és alkalmazások logikai elkülönítésére létrehozható LAN-szegmensek száma. A továbbfejlesztett Cisco Virtual Security Gateway (VSG) a VXLAN-alapú számításifelhő-hálózatokban működő alkalmazásoknak is védelmet nyújt. A számítási felhő egyre növekvő méretezhetőségi igényeinek kielégítésére a Nexus 1000V a jövőben több mint 10 000 portot fog támogatni. A Cisco Nexus 1010-X Virtual Services Appliance dedikált hardverplatformot kínál a virtualizációs infrastruktúra számára a kritikus fontosságú szolgáltatások méretezhető telepítéséhez.

Vállalati hálózatok

A Cisco a vállalati hálózatokhoz fejlesztett switch-családot is kibővítette az olyan bővülő hálózati igények kezeléséhez, mint a videó, a virtualizált munkaasztalok és a számítási felhők.

 • A Cisco Catalyst 6500 Series 40 Gigabit Ethernet Interface Module a 40 GE-s kapcsolatra történő átállást segíti. Egy FourX adapter segítségével a modul minden egyes bővítőhelye átalakítható négy 10 GE-s porttá, az ügyfelek így aktuális igényeik függvényében telepíthetnek 10 GE-t úgy, hogy közben készen állnak a 40 GE-re történő fennakadásmentes áttérésre.
 • A Cisco Catalyst 6500 E Series készülékház most már hitelesítetten teljes, bővítőhelyenkénti 160 gigabites adatátvitelt támogat aktív/aktív üzemmódban, ami nagyobb sávszélességet és portsűrűséget, valamint egyszerű jövőbeni bővítéseket tesz lehetővé.
 • A Cisco Catalyst 4500-X Switch egy 1 rackegységnyi fix aggregációs kapcsoló kis fizikai hely igényű hálózatok számára. Kategóriájában egyedülálló méretezhetőséget, egyszerűsített hálózatvirtualizációt és integrált hálózati szolgáltatásokat biztosít.

Működési hatékonyság

A gyorsabb kapcsolók mellett a Cisco olyan megoldásokat is bemutatott, amelyek egyszerűbbé teszik a hálózatvirtualizációt és növelik a hálózatfigyelés, a hibakeresés és a hálózatfelügyelet hatékonyságát.

 • A Cisco Easy Virtual Network (EVN) leegyszerűsíti a hálózatvirtualizációt a Catalyst 6500, Catalyst 4500 és ASR1000 sorozatú platformokon. Az EVN segítségével egyszerűbben hozhatók létre különálló logikai hálózatok egyetlen fizikai infrastruktúrán; a megoldás 100%-ban kompatibilis a VRF-lite-tal, és együttműködik az MPLS-VRF és egyéb technológiákkal.
 • A Cisco NX-OS szoftver nagy teherbírású és átfogó funkcionalitást biztosít a Cisco Nexus kapcsolási platformok számára. A Cisco most új funkciókkal bővíti az NX-OS-t az adatközponti munkafolyamatok programozhatósága és automatizálása érdekében. Az új funkciók, így a PowerOn Auto-Provisioning automatikus jogosultságkezelés, valamint a hálózati viselkedés valós idejű események alapján történő testreszabását szolgáló Python szkriptnyelv, ami leegyszerűsíti a konfigurációt, és kihasználja a hálózati intelligenciát. E funkciók már rendelkezésre állnak a Cisco Nexus 3000 sorozatú platformokon, és hamarosan a Nexus 2000 és 5000 sorozatú platformokon is elérhetők lesznek.
 • A Cisco Catalyst SmartOperations egy, a Cisco Catalyst kapcsolóplatformokba integrált átfogó eszköztár, amely automatizálja a rendszerbe állítást, átfogó felügyeleti funkcionalitást biztosít, és egyszerűbbé teszi a hibakeresést. A Cisco.com webhelyen elérhető, a Forrester által kidolgozott élettartamköltség-kalkulációs alkalmazás szerint az ügyfelek 5000 felhasználónként öt év alatt akár 400 000 USD élettartamköltség-megtakarítást is elérhetnek a Cisco Catalyst SmartOperations segítségével.
 • A Cisco Data Center Network Manager (DCNM) leegyszerűsíti az egységes hálózat-felügyeletet, és egyben csökkenti a teljes élettartamköltséget. A DCNM már virtuálisszolgáltatás-pengeként is hosztolható Nexus 1010 virtuálisszolgáltatás-berendezéseken.

KAPCSOLÓDÓ HÁTTÉRANYAGOK:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com