LinkedInGoogle+
Megosztás:

2012. február 2. - A Cisco és a svájci Swisscom 200 svájci gyógyszertárban teszik elérhetővé a Cisco TelePresence videokommunikációs rendszerét. A netCare névű, kétéves kísérleti projekt keretében a betegek orvosi konzultáción, úgynevezett triázson vehetnek részt videokapcsolat révén.

A Cisco TelePresence rendszer a beteget a svájci távorvoslási központ, a MEDGATE orvosaival kapcsolja össze. A kapcsolatot mindkét félnél egy mikrofont, kamerát és egy 24"-es, full-HD képernyőt tartalmazó EX90 rendszer biztosítja. A konzultáció során az orvos és a páciens ugyanúgy látják és hallják egymást, mint egy személyes találkozón. A rendszer az egyszerű használat érdekében érintőképernyővel rendelkezik.

A TelePresence rendszer szükség esetén további készülékekkel bővíthető. Ezek lehetnek például diagnosztikai eszközök és egy további monitor, amely a csatlakoztatást követően méri a beteg pulzusát, vérnyomását és testhőmérsékletét.

Maximális biztonság, adatvédelem és hatékonyság

A beteg és az orvos közötti információáramlás biztonságos, nagysebességű kapcsolaton keresztül zajlik. A Cisco TelePresence optimalizált, biztonságos adatátvitelt nyújt, amely teljes mértékben védi a felhasználók személyazonosságát. A beteg személyi adatainak védelme érdekében az orvosi vizsgálat külön szobában zajlik, az orvosokat és gyógyszerészeket pedig titoktartás kötelezi.

A projektet a svájci gyógyszerészek szövetsége, a pharmaSuisse indította a MEDGATE vállalattal, valamint a Helsana beteg- és balesetbiztosítóval közösen.

Bemutatófilm: www.netCare-Apotheke.ch


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com