A Cisco Magyarország 2011. november 30 - december 1. között immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fórumát.

A konferenciára már regisztrált közel 600 résztvevő körében végzett nem reprezentatív felmérés szerint a megkérdezett szakemberek legnagyobb hányada számára jelenleg a legfontosabb kérdés az informatika fejlődésével való lépéstartás (58%), ezt követik a hálózatok hatékony működtetéséhez kapcsolódó szolgáltatások (46%) illetve hasonló súllyal a beruházási költségek (45%). Technológiai szempontból a válaszadók 32%-a az alaphálózati megoldásokról, 23% a felhőalapú számítástechnikáról, míg 13% az adatközpontokról vár elsősorban információkat a rendezvényen.

A megkérdezettek 29%-a nyilatkozott úgy, hogy cége a hálózatokat elsősorban adatforgalomra használja, 59% a hangot is ezen továbbítja, míg 44% távoli hozzáférést biztosít alkalmazottai számára. A szervezetek egynegyede él a videokommunikáció nyújtotta előnyökkel, 22%-uk pedig a beszállítói láncban is alkalmazza a hálózati kapcsolatot. A legújabb trendeket – a virtualizációt és cloudot – tekintve a megkérdezettek 26% illetve 16% nyilatkozott úgy, hogy az ezeket lehetővé tevő platformként alkalmazzák a hálózatot.

A program

A konferencia nyitóelőadásában Dave Evans, a Cisco jövőkutatója mutatja be azt a 10 trendet, amelyek a következő 10 évben megváltoztatják a mindennapokat. Beszél olyan izgalmas területekről, mint  emberi agy és a gépek kapcsolata, a háromdimenziós nyomtatás vagy az újfajta energiaforrások és ezek hasznosításának számos újszerű módja.

Ezt követően Michael Ganser, a Cisco regionális alelnöke vázolja fel, hogy a információs gazdaságot hogyan váltja fel a hálózatba kapcsolt gazdaság modellje, és mindez milyen kitörési pontokat jelenthet Magyarország számára.

György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója többek között arra hívja fel a szervezetek figyelmét, hogy bár a gazdasági környezet kétségkívül rendkívül nehéz, érdemes a rövidtávú szempontokon túlmutató összefüggésekben gondolkodni, hiszen a legtöbb vállalat évek múlva is a piacon lesz, ahol ott és akkor ugyanúgy versenyeznie kell, mint ma. Ha egy cég olyan döntéseket hoz, amelyekről már ma is látható, hogy közép és hosszú távon a költségeket növelni fogják, akkor nem történik más, mint a versenyhátrány következetes megalapozása.

„Bár egyes esetekben lehet létjogosultsága egy taktikai jelleggel kiépített hálózatnak, azonban annak folyamatos működtetése, bővítése és az új üzleti kihívásoknak való megfelelés hiánya hosszú távon akadályt jelent az üzleti szervezetek számára.” – mutat rá György László. „Az olcsó, pontszerűen használható termékeken és szolgáltatásokon alapuló taktikai hálózat kiépítése a legtöbb szervezet esetében három éves időtávon legalább 20-35 százalékkal megnöveli a teljes élettartamköltséget.”

A plenáris előadásokat követően már az első nap délutánjától 5 szekció – adatközpontok, szolgáltatói hálózatok, együttműködéses megoldások, video,  alaptechnológiák – várja a látogatókat. Ezek mindegyikében helyet kapnak a biztonságra, a virtualizációra, az IPv6-ra, a termékportfólióra, esettanulmányokra és demókra fókuszáló prezentációk. Mindezek mellet az idei évben Techtorial néven külön termet szentelnek a mély technológiai tartalomnak.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a 
http://ciscoexpo.ciscoevents.hu/#~Foldal
oldalon érhetők el.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com