TelePresence a felhőben: az új megoldások lehetővé teszik, hogy bármilyen méretű szervezet profitálhasson a személyes együttműködésből

A Cisco a TelePresence bejelentésének 5. évfordulóján új, bővített megoldásokat mutatott be, amelyek a kedvező árú, végpontok közötti megoldásoktól a HD-video szoftveres kliensen át a bérüzemeltetéses megoldásokig terjednek. Ezeket kifejezetten arra tervezték, hogy a TelePresence élményt helytől függetlenül bárki számára elérhetővé tegyék, beleértve a kis- és középvállalkozásokat is.

A Cisco TelePresence technológia eredetileg az utazási költségek csökkentésére és az alkalmazottak munkaidejének optimalizálására irányult, mára azonban a lehetőségek köre kibővült. A megoldás segít a piacra jutás felgyorsításában, a szakértők gyors elérésében, a vállalat üzletvitelének hatékonyabbá tételében.

„Magyarországon jelenleg közel 150 vállalat mintegy 1200, a Cisco Telepresence portfólióba tartózó készüléket használ. A felhasználók köre egyaránt kiterjed nagy-, közép- és kisvállalatokra illetve állami intézményekre, azaz a tapasztalatok szerint is a videó nyújtotta előnyök a szervezetek méretétől függetlenül kihasználhatók.” – mutatott rá György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. „A kisebb vállalkozások rendszerint olyan technológiai megoldásokat igényelnek, amelyek nem járnak nagy tőkebefektetéssel, ugyanakkor viszonylag kevés IT-felügyelet mellett telepíthetők és kezelhetők. A most bejelentett újdonságaink többek között éppen ezeket az igényeket tartják szem előtt” – tette hozzá.

A Cisco Telepresence rendszerek felhasználói köre három terület párhuzamos fejlesztésével bővül. Ezek közé tartozik egyrészt a TelePresence megoldások kiterjesztése az egyre kisebb vállatokra, másrészt a tárgyalótermeken kívül is elérhető asztali számítógépek bevonása, valamint a technológia kiterjesztése a hagyományos tárgyalásokon túlra.

 

A Cisco TelePresence megoldások kiterjesztése kisebb vá

Cisco TelePresence for small and medium-sized business

Cisco TelePresence for small and medium-sized business: A Cisco e megoldása lehetővé teszi az ügyfelek számára a vásárlás mellett a lízingelést, illetve a többcélú vagy személyes használatot célzó végpontok választását. A végpontok Cisco alapú felhőszolgáltatáshoz csatlakozhatnak, amely az interneten keresztül korlátlan számú hívást tesz lehetővé bármely TelePresence végpont, valamint harmadik fél által gyártott, szabványos videokészülékek között. Magyarországon ilyen lehetőséget a Magyar Telekom VideoGate szolgáltatása biztosít, míg határainkon túl ez a lehetőség Cisco TelePresence Callway néven vehető igénybe.

 

A tárgyalóteremtől az asztali számítógépig, és azon is túl

A Cisco az következő megoldásokkal terjeszti ki piacvezető Telepresence portfólióját az asztali számítógépekre, illetve azokon túlra:

  • A Cisco Jabber Video for TelePresence egy szabványos HD-videohívási szoftver, amellyel a TelePresence tárgyalásokba gyorsan és könnyedén vonhatók be az asztali számítógépekkel vagy laptopokkal dolgozó munkatársak. A TelePresence tárgyalás szervezőjének nincs más dolga, mint felkeresni egy webhelyet és elküldeni a meghívót, amellyel munkatársai, ügyfelei és beszállítói ingyenesen csatlakozhatnak a megbeszéléshez. A Cisco Jabber Video for TelePresence globális kísérleti programja várhatóan 2012 első negyedévében indul el.
  • Cisco TelePresence MX300
    A Cisco TelePresence MX300 tárgyalókban, konferenciatermekben egyszerűen telepíthető TelePresence rendszer. Az MX300 üzembe helyezéséhez akár 15 perc is elegendő, így egy közepes vagy kisméretű tárgyalóterem is kilencfős virtuális tárgyalóvá alakítható át. A rendszer 1080p képpontos, 30 képkocka/mp sebességű, kiváló minőségű videoélményt nyújt. A megoldás várhatóan 2012 első negyedévében lesz kapható.

 

 

A TelePresence kiterjesztése a tárgyalásokon túlra

A vállalatok nem csupán megbeszélésekhez alkalmazhatják a TelePresence-et. A Cisco nemrég bemutatott megoldásával a vállalati hálózaton elhelyezkedő bármely TelePresence végpontról rögzíthetők a megbeszélések, majd ezek más felhasználókkal is megoszthatók különböző videóeszközök széles skáláján.

Cisco TelePresence VX-Clinical Assistant

A Cisco TelePresence VX-Clinical Assistant egy mobil távgyógyászati eszköz, amely kerekeken gurítható a betegek ágyához. A kifejezetten egészségügyi használatra készült rendszer a nagyfelbontású videotechnológia által kínált hatékonyságot közvetlenül juttatja el a páciensekhez és kórházi szakemberekhez. A megoldás egyszerűen használható a távkonzultációktól a virtuális ápolócsoportokon át az orvosi továbbképzésig. A megoldás várhatóan 2012 első negyedévében lesz kapható.

 

 

További háttéranyagok:

 

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com