A Profession.hu, a Cisco Magyarország, a Microsoft Magyarország Kft. és az IT Services Hungary Kft. közös sajtóközleménye

Budapest, 2011. október 24. - Kiemelkedő magyar sikerekkel zárult a Londonban lezajlott, a „szakmák világbajnokságának” tekinthető WorldSkills 2011 nemzetközi szakmai verseny, amelyen a debreceni Szabó Gábor az előkelő 7. helyezést érte el az IT Network Systems Administrator, azaz a informatikai hálózatüzemeltető szakemberek versenyében.

A rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a versenyzőknek kis- és közepes hálózatok telepítéséből, internetes szolgáltatások beállításából, valamint biztonsági funkciók megvalósításából álló feladatokat kellett megoldaniuk. Szabó Gábor mind a négy napon nyugodtan és kiegyensúlyozottan versenyzett, ami végül a kiváló összesített eredményhez vezetett.

Az 500 pont feletti teljesítményt elérőket a szervezők a Medalion of Excellence éremmel is jutalmazzák – a magyar versenyző a 524 pontos eredményével magasan e szint felett végzett, kiérdemelve a legjobbaknak járó elismerést. Szabó Gábor mindemellett a legeredményesebb magyar versenyzőként az O2 rendezvényközpont nagyszínpadán sok ezer néző előtt vehette át a Best of Nation kitüntetést is.

Szabó Gábor jelenleg a Debreceni Egyetem végzős mérnök informatikus szakos hallgatója. Világszínvonalú szakmai ismereteit a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola tanulójaként alapozta meg.

A nemzetközi versenyre való kijutás joga a Profession.hu, a Cisco Magyarország, a Microsoft Magyarország Kft. és az IT Services Hungary Kft. által támogatott nemzeti döntő nyertesét illette meg. A 2011 áprilisában megrendezett hazai versenyen elért első helyezést egy nagyon kemény, és egyben jól sikerült felkészülési időszak követte. A szakmai tréninget a WorldSkills nemzetközi döntőjén szakértőként és zsűritagként is közreműködő Sisák Zoltán irányította, de számos más kiváló szakember is kivette a részét a feladatból.

„Azt gondolom, hogy ez az újabb remek siker bizonyítja, hogy példaértékű az iparági összefogás, ami lehetővé tette ebben a szakmában, hogy az évek során olyan tehetséges magyar hálózati informatikusok kerüljenek ki a szakképzésből, akik méltó ellenfelei a világ legjobbjainak.” – emelte ki Sisák Zoltán, a hazai versenyt szervező HTTP Alapítvány kuratóriumának elnöke.

# # #

A Profession.hu-ról

A Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja, amely az Ipsos-Gémius 2010. júliusi felmérése szerint ateljes álláskeresői piac 73 százalékát eléri. 2005 óta meghatározó szereplője a magyar álláskeresői piacnak. Éves szinten több mint 7000 vállalkozás választja, a mikrovállalkozásoktól a legnagyobb hazai cégekig. Oldalára évi közel 100 ezer állásajánlat kerül ki, 2010-ben több mint 2,5 millió jelentkezés futott át a Profession rendszerén.

A partneroldalainak köszönhetően országos és szakma-specifikus – kiemelten IT – elérést tud biztosítani. A Profession.hu tagja a „The Network”-nek, a világ piacvezető állásportáljait tömörítő nemzetközi szervezetnek.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

A Microsoftról

A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 80 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 150 főt. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet.

A Partners in Learning (PiL), azaz „Társ a Tanulásban” program fő feladata a közoktatásban tevékenykedő tanárok és diákok fejlődéséhez szükséges eszközök és tananyagok biztosítása; a digitális írástudás és az informatika által támogatott oktatás elterjesztése.

http://www.microsoft.hu/oktatas/pil.mspx

Az IT Services Hungary Kft.-ről

Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatója, a T-Systems International leányvállalata. A T-Systems nemzetközi termelési láncának fontos elemeként az IT Services Hungary Magyarország legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő informatikai szolgáltató központja, mely 2008-ban elnyerte az „Év befektetője” díjat. Az informatikai és telekommunikációs tanácsadási szolgáltatások széles köréből a vállalat az informatikai megoldások menedzsmentjére és kiszervezésére, valamint fejlesztésre és rendszerintegrációra összpontosít. A vállalat folyamatosan fejleszti budapesti és debreceni telephelyét, valamint várja tapasztalt informatikusok jelentkezését.

http://www.it-services.hu

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit közhasznú alapítvány. Fő célja az informatikai iparág szakember - utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel ill. civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítésére.

www.http-alapitvany.hu

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információk:

Sisák Zoltán
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
HTTP Alapítvány
+36 30 293-4494
E: zoltan.sisak@http-alapitvany.hu