A Cisco és a Citrix stratégiai együttműködést kötött

A Cisco bemutatta Virtualization Experience Infrastructure (VXI) nevű, desktop-virtualizációs   megoldásának új generációját, amely az egységes kommunikációs megoldások terén szerzett tapasztalatai felhasználásával magas minőségű hang- és videoélményt nyújtó végpontokra épül.

 
Emellett a Cisco és a Citrix Systems bejelentette, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kötött olyan megoldások kifejlesztésére, amelyek segítségével az ügyfelek egyszerűsíthetik és felgyorsíthatják a munkaállomások nagy volumenű, virtualizált telepítését. Az összefogás keretében a Cisco és a Citrix egyszerűbbé teszik a nagy felbontású virtuális munkaállomások és alkalmazások telepítését, valamint a Citrix HDX technológiával felvértezett Cisco hálózat révén javítják a végfelhasználói élményt. A vállalatok emellett tovább folytatják az adatközponti megoldásaik és cloud-technológiáik fejlesztését, ezáltal is támogatva a számítófelhő-szolgáltatások rendszerbe állítását.
Az együttműködés első gyümölcseként a Cisco Wide Area Application Services (WAAS) termékcsaládot optimalizálják Citrix XenDesktop munkaállomásra, aminek köszönhetően csökken a munkaállomások nagy kiterjedésű hálózatokra (WAN) történő virtuális telepítéséhez szükséges sávszélesség, ráadásul jobb méretezhetőség és optimális felhasználói együttműködési élmény valósul meg.

Ezek a bejelentések egy olyan időszakban történnek, amikor a munkaállomások virtualizációja egyre nagyobb szerepet kap a vállalatoknál. A hosztolt virtuális munkaállomások (HVD) globális piaca 2014-re várhatóan eléri majd a 70 millió egységet, vagyis a vállalati asztali és laptop számítógépek 15%-át teszi majd ki.*

A bejelentés további részletei:

 • Végpontok: Cisco VXC 6215
  • A VXI-képes eszközök portfóliójára, többek között a Cisco VXC 2000 sorozatra és a Cisco Cius™ táblagépre épülő VXC 6215 egy vékony kliens, amely opcionális firmware-frissítéssel egyedülálló video- és hangfeldolgozási funkciókat biztosít.
  • A Linux-alapú platform a Citrix XenDesktop és VMware View termékeivel együtt támogatja a virtuálisasztal-integrációt (VDI), valamint a video- és hangszolgáltatásokat. A Cisco VXC 6215 a 2011-es naptári év negyedik negyedétől rendelhető, és várhatóan a 2012-es naptári év első negyedévében válik világszerte elérhetővé.
  • Cisco VXC 4000
  • A Cisco bemutatta a Cisco VXC 4000 nevű szoftveralkalmazást, amely segít a hagyományos asztali számítógépeket médiaképes, virtualizált gépes klienssé alakítani.
  • Az alkalmazás együttműködik a Citrix XenDesktop és VMware View™ megoldásokkal Windows XP vagy Windows 7 rendszerű számítógépeken. A hangot is támogató verzió a tervek szerint 2011 negyedik negyedévében lesz világszerte kapható.
 • Citrix XenDesktopra optimalizált Cisco WAAS
  • Napjainkban, amikor a virtuális munkaállomások távoli helyekről vagy mobilkészülékekről is hozzáférhetők, a felhasználók elvárásai között a gazdag multimédiás, együttműködési, video- és hangteljesítmény is megjelent. A rendszergazdák pedig e virtuális munkaállomásokat és alkalmazásokat szeretnék a fiókirodák, valamint a mobilkészülékes felhasználók számára is elérhetővé tenni – a lehető legalacsonyabb sávszélességigény mellett.
  • A Cisco és a Citrix stratégiai együttműködésének részeként a Cisco a Citrix XenDesktop megoldására optimalizált WAAS-t nyújt majd, és ehhez a virtuális munkaállomások és alkalmazások WAN-hálózatokon keresztüli teljesítményét tovább fokozó HDX technológiát is kínál.

Egyszerűsödő informatikai műveletek

 • Biztonság és védelem
  • A fizikai munkaállomások esetén a Cisco Identity Services Engine (ISE) szolgáltatása felismeri, hogy milyen típusú eszközök férnek hozzá a hálózathoz, milyen adatokat tudnak a hálózatról lekérni, és hol találhatók – például egy vállalati tűzfal mögött vagy nyilvános területen. A Cisco az ISE-t immár a virtualizált környezetek támogatására is alkalmazza.
 • Adatközpont-infrastruktúra
  • A Cisco Unified Computing System(Cisco UCS) platform nemrégiben bejelentett innovációi révén a Cisco tovább javítja a virtuális munkaállomások méretezhetőségét és teljesítményét. E fejlesztések közé tartozik többek között a vonalkapacitás megkettőzése, a kiszolgálóhoz futó sávszélesség megnégyszerezése, a késleltetési idő 40%-kal történő csökkentése, valamint az egyetlen UCS felügyeleti tartományon belül támogatott virtuális munkaállomások számának 500%-kal történő megemelése.

Zökkenőmentes telepítések

 • Cisco Validated Design (CVD)
  • Sok informatikai vezető keres olyan innovatív megoldásokat, amelyek segítségével megtervezhetik a virtuális munkaállomásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, és felgyorsíthatják nagy volumenű telepítéseiket. A Cisco erre a kihívásra a Cisco Validated Design megoldással válaszol. A gyártók megoldásaival tesztelt CVD tervek egyfajta modellt nyújtanak a munkaállomás-megoldások végpontok közötti megtervezéséhez.
  • A CVD tervek a Citrix XenDesktop 5.5, VMware View 5 és a partnervállalatok kiterjedt rendszerének megoldásaival is alkalmazhatók. A Cisco CVD tervek várhatóan 2011 negyedik negyedévétől lesznek világszerte elérhetők.

* Forrás: Gartner, Inc., Forecast: Hosted Virtual Desktops, Worldwide, 2010-2014 (2010 Update), Ranjit Atwal, December. 2010

 

TOVÁBBI HÁTTÉRANYAGOK

 • A Cisco VXI megoldásával kapcsolatos további információkért látogasson el a www.cisco.com/go/vxi oldalra.
 • A Cisco partneri megállapodásaival kapcsolatos híreket itt olvashatja: Collaboration blog (angolul).
 • A Cisco VXI Wyse-támogatására vonatkozó tudnivalókért keresse fel a Wyse blogot (angolul).

 

 

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com