Új biztonsági, video- és felügyeleti megoldásokkal bővül a hálózati termékek portfoliója


A Cisco új biztonsági és felügyeleti megoldásokkal bővítette a „határok nélküli hálózat” termékportfólióját. Az új eszközök és megoldások révén a vállalatok informatikai részlegei hatékonyabban kezelhetik azokat a napi kihívásokat, amelyek a mobil eszközök rohamos terjedésére, a változó dolgozói szokásokra, valamint a megnövekedett videóforgalomra, és annak a hálózatokra gyakorolt hatására vezethetők vissza.

A Cisco Connected Technology World Report (2010) jelentése szerint rendkívül megnőtt a felhasználói igény aziránt, hogy a munkatársak szabadon választott eszközökkel, bárhonnan végezhessék munkájukat és a videotechnológia által nyújtott lehetőségeket is igénybe vegyék. A Cisco hálózati technológiái lehetővé teszik az informatikai részlegek számára a biztonság és a hozzáférés-szabályozás automatizálását a szervezet valamennyi eszközén, továbbá a legújabb üzleti trendeknek megfelelően támogatják a beágyazott video- és hanganyagokat.

A legfontosabb újdonságok

A Cisco határok nélküli hálózati megoldása olyan átfogó architektúra, amely magában foglalja a routing, a switching, a mobilitás és a biztonság területét, valamint a nagy kiterjedésű hálózatok optimalizálását. A mostani bejelentéssel ez a termékportfólió több kulcsfontosságú elemmel bővül. Ezek egyike az Identity Services Engine (ISE), amely a Cisco TrustSec megoldás központi szabályfeldolgozója, és amely lehetővé teszi a szervezet egészére kiterjedő biztonsági szabályok hatékony kialakítását és felügyeletét.

Az ISE legfontosabb jellemzői:

 • Kontextusfüggő hozzáférés-biztonsági szabályok érvényesítésével lehetővé teszi, hogy tetszőleges eszközök csatlakozzanak a hálózathoz.
 • Megkülönbözteti a céges, illetve a felhasználók személyes tulajdonát képező eszközöket
 • A hálózat által érvényesített hozzáférési szabályokkal és titkosítással a szervezet egészében automatizálja a biztonságot
 • Az üzleti szabályokat tükröző, felhasználón, készüléken, alkalmazáson és helyszínen alapuló szabálydefiníciók révén egyszerűbbé teszi az informatikai műveleteket
 • A Cisco Prime for Enterprise megoldással integrált végponti kapcsolatfelügyeletet biztosít

A Cisco emellett a TrustSec Planning and Design Service tervezési szolgáltatását is kibővíti az ISE támogatásával. E szolgáltatás a szabályok magas szintű vizsgálatával, elemzésével és tervezésével segíti a vállalatokat abban, hogy a TrustSec megoldást teljes hálózatukon bevezessék.

A Cisco Prime for Enterprise termékportfólió segítségével az informatikai részlegek hatékonyabban felügyelhetik hálózataikat és hálózati szolgáltatásaikat. A Cisco Prime for Enterprise egy szolgáltatásközpontú alapra és számtalan közös operatív jellemzőre épül. Intuitív, munkafolyamat-orientált felhasználói élményt biztosít a Cisco architektúrák, technológiák és hálózatok egészében, ezáltal egyszerűsíti a hálózatfelügyeletet, fokozza az üzemeltetés hatékonyságát, felgyorsítja a hibakeresést és kiszámíthatóbbá teszi a hálózatokat. A legfontosabb újdonságok:

 • A vezetékes és vezeték nélküli hálózatok konvergens felhasználó- és hozzáférés-felügyelete láthatóvá teszi a végpontokat és a szabályokat a gyorsabb hibakeresés és hatékonyabb üzemeltetés érdekében.
 • Az intelligens médiadiagnosztika beágyazott hálózati intelligenciája lehetővé teszi a TelePresence kapcsolatok illetve médiaútvonalak nyomonkövetését és hibakeresését, valamint az ezekkel kapcsolatos jelentéskészítést.
 • A fejlett analitikai és optimalizálási lehetőségek összetett monitoringot tesznek lehetővé, és felgyorsítják a hálózati alkalmazások hibakeresését.
 • Integrált munkafolyamatok végzik az irányítást az alkalmazási rétegtől egészen az infrastruktúráig, ami leegyszerűsíti az olyan szolgáltatások kiosztását és felügyeletét, mint a Cisco Energy Wise, a Cisco TrustSec és a médiahálózat, csökkentve a hibalehetőségeket és felgyorsítva a rendszerbe állítást.

Innovatív hang- és videoautomatizálás: A video- és hangintelligencia beágyazása a hálózatba költségcsökkentést és időmegtakarítást eredményez a szervezetek számára az alkalmazások teljesítményproblémáinak azonosítása, javítása és rendszerbe állításuk előtervezése révén. A video- és hangintelligenciát a következők biztosítják:

Idézetek

 • Marie Hattar, a Cisco határok nélküli hálózati technológiákért felelős alelnöke

  „A bármikor, bárhol és bármilyen készüléken rendelkezésre álló hálózati hozzáférés munkahelyi követelménnyé vált, de egyúttal új és összetett informatikai kihívásokat is támasztott. A Cisco architektúra-alapú megközelítésmódja révén a most bejelentett fejlesztések átfogják a Cisco teljes kapcsolási, útválasztási, biztonsági, vezeték nélküli, valamint hálózatfelügyeleti portfólióját, hogy a vállalati biztonság fenntartása mellett megkönnyítsék e követelmény kielégítését. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően az informatikai szakemberek könnyebben kezelhetik a szervezeteikben mind nagyobb számban megjelenő mobil eszközök  keltette hálózati igényeket és menedzselhetik a növekvő videoforgalmat is.”

Kapcsolódó háttéranyagok

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com New Email