A megoldások a teljes adatközponti infrastruktúrát egységesítik a szerverektől az adattárolásig


A Cisco a teljes Data Center Business Advantage portfóliójára kiterjedő technológiai újításokat jelentett be, amelyek a szerverektől a tárolótömbökig összevont hálózati felügyeletet és egyszeri kábelezést tesznek lehetővé mind a fizikai, mind pedig a virtualizált informatikai környezetekben. Ezek az újítások az iparág legátfogóbb, szabványalapú adatközpont-portfóliójának továbbfejlesztését valósítják meg, amelyek révén lehetővé válik az adatközpontok és felhőszolgáltatások egyetlen egységes és intelligens rendszerben történő összekapcsolása.

Az újítások magukba foglalják többek között a Cisco Nexus 7000 termékcsaládot és a Nexus 5000 sorozatot, a rendkívül kis késleltetésű Cisco Nexus 3000 platformot, a Cisco MDS tárolóhálózati kapcsolókat, a Cisco Unified Computing System rendszert, a Cisco Data Center Network Managert, valamint a Cisco teljes adatközpont-portfólióját felölelő Cisco NX-OS adatközponti operációs rendszert is.

Unified Fabric: a teljes körű hálózati konvergencia hatékonysága

  • Fokozott rugalmasság Cisco új Nexus 5548UP és Nexus 5596UP kapcsolói révén. Ezek a 48, illetve 96 portos adatközponti kapcsolók az összes porton lehetővé teszik a Unified Port (UP) technológia elérését, így bármely port 1 Gigabit Ethernet, 10 Gigabit Ethernet, Fibre Channel (2/4/8 gigabites) vagy Fibre Channel over Ethernet protokollt használó portként üzemeltethető.
  • Rendkívül kis válaszidejű Cisco Nexus 3000 kapcsolók. Az új Cisco Nexus 3000 sorozat egyedülállóan kis (1 mikrosec/port-port) válaszidejű, nagy portsűrűségű 10 Gigabit Ethernet kapcsolói olyan speciális piaci szegmensek igényeinek kielégítésére készültek, mint például a nagy adatforgalmat lebonyolító üzleti alkalmazások, amelyek esetében a kis válaszidő első számú követelmény.
  • Méretezhető adatközpont és egyszerűsített felügyelet a Fabric Extender hálózatbővítési technológia révén. A Cisco szabványalapú Fabric Extender (FEX) technológiája lehetővé teszi, hogy egyetlen moduláris hálózatba integrálják a Cisco Nexus kapcsolókat, valamint a Cisco Unified Computing System szervereit, adaptereit és virtuális gépeit. A Cisco emellett három új termékkel bővíti Fabric Extension portfólióját: az Adapter FEX, a VM-FEX és a FEX Support for Nexus 7000 egyaránt a terjedőben lévő IEEE 802.1Qbh szabványra épül.
  • Csúcskategóriás többugrásos Fibre Channel over Ethernet megoldás. A Cisco Unified Fabric technológia az adatközpontot és a tárolóhálózatot egyetlen nagyteljesítményű, magas rendelkezésre állású és méretezhető hálózatban egyesíti. A Cisco most a szervertől a tárolásig terjedő adatközponti funkciók teljes körű összevonásával egy csúcskategóriás, többugrásos FcoE-megoldást fejlesztett ki a Nexus 7000 adatközponti kapcsolóplatform és az MDS 9500 tárkapcsolási platform számára, kiegészítve a Nexus 5000 kapcsolóplatform meglévő FcoE-funkcióit.
  • Teljes körű felügyelet a Cisco Data Center Network Manager segítségével. A Cisco új Data Center Network Manager (DCNM) eszköze lehetővé teszi a SAN-, a LAN- és a szerverfelügyeleti csapatok számára akár 150 000 port üzembehelyezési, teljesítményszabályozási és hibaelhárítási feladatainak ellátását az összevont, teljes körű adatközponti hálózatokban, valamint a VMware vCenter alkalmazással való szoros integrációt.
  • Nexus 7000 - felhőszolgáltatások az LISP és az MPLS révén. A Nexus 7000 az iparág legátfogóbb hálózat-aggregációs és virtualizációs funkciókészletét biztosítja, emellett támogatja a rendkívül biztonságos, felhőalapú alkalmazásra felkészített hálózati infrastruktúra létrehozását lehetővé tévő Multiprotocol Label Switching (MPLS) technológiát a 3. rétegbeli virtuális magánhálózatok esetében (VPN), valamint egy iparági újdonságot, a Location/ID Separation protokollt. Az LISP a Cisco forradalmian új IP-útválasztási és -címzési architektúrája, amely révén nagy hatékonyságú hálózatok alakíthatók ki a terhelésekhez való rugalmas alkalmazkodás, a felhőalapú üzemeltetés, az IPv6 protokollra való áttérés és a méretezhető, több ügyfél kiszolgálására alkalmas környezetek létrehozása érdekében.

A Cisco adatközpont-portfóliójának újdonságai

  • A Cisco adatközpont-portfóliója számos új szolgáltatással és termékkel bővült, amelyek ugyanakkor továbbra is biztosítják a meglévő infrastruktúrákba történt beruházások értékállóságát. A Cisco Catalyst 6500 sorozat új tagjai közül az Application Control Engine ACE30 modul a Cisco Overlay Transport Virtualization technológia révén dinamikus terhelés-méretezést tesz lehetővé, ami 54 százalékkal növeli az alkalmazások teljesítményét.
  • Az új MDS 9000 Storage Media Encryption hálózati szolgáltatás lehetővé teszi a lemezek és a szalagok rendkívül biztonságos titkosítását a szabályozásoknak való megfelelés érdekében, ugyanakkor nem igényli a tárolóhálózat újrakonfigurálását.
  • A Nexus 1010 NX-OS rendszerű készülékplatformot kínál virtuális szolgáltatások üzemeltetésére.

A Cisco Unified Computing System már kilenc változatban érhető el

  • A Cisco Unified Computing System portfolió egyik újdonsága a C260 M2 rackbe szerelhető szerver, amely a tranzakcióigényes alkalmazások kiszolgálására készült. Cisco bejelentette továbbá a Unified Computing System B230 M2, a B440 M2 és a C460 M2 új verzióit is, amelyek megnövelt virtualizációs teljesítményt, illetve kis válaszidőt kínálnak, és az Intel Xeon processzorcsalád következő generációs, Westmere EX kódnevű processzorával működnek.

Teljes körű felügyelet a Cisco NX-OS rendszerével.

A jövő számításifelhő-környezeteire tervezett Cisco NX-OS adatközponti operációs rendszer magas rendelkezésre állást biztosít, támogatja az egységesített adatközponti hálózatot, továbbfejlesztett virtualizációt, egyszerűbb kezelhetőséget és innovációs platformot kínál, miközben megőrzi a meglévő technológiai befektetések értékét. A teljes körű hálózati, tárolási és számítási infrastrukturális megoldást kínáló Cisco NX-OS már támogatja a többugrásos Fibre Channel over Ethernet technológiát, amely az iparágban elsőként biztosít lehetőséget több pontból történő felügyeletre az egységes hálózatok méretezhetőségének növelése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HÁTTÉRANYAGOK:

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com New Email