A Cisco OfficeExtend Dual-Band 802.11n szabványú hozzáférési pontok és vezeték nélküli vezérlők távoli helyszíneken is elérhetővé teszik az irodában használt vállalati erőforrásokat


A Cisco új vezeték nélküli hardver- és szoftvermegoldásokat mutatott be, amelyekkel az irodákban megszokott vállalati vezeték nélküli hálózat a távmunkások otthonaiban is elérhetővé válik. A meglévő vezérlő, felügyeleti és biztonsági infrastruktúrára épülő Cisco OfficeExtend megoldás nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatot biztosít az új hozzáférési pontok és a vezeték nélküli vezérlők révén.

Újdonság a piacon elsőként megjelenő, kifejezetten a távmunkások igényeinek megfelelően kifejlesztett, kétsávos 802.11n szabványú hozzáférési pont. Ezek az eszközök a végfelhasználó részéről semmilyen beavatkozást nem igényelnek, ami tovább csökkenti a műszaki támogatási szükségletet és az élettartamköltséget, hiszen az informatikus szakemberek az otthoni hozzáférési pontok távfelügyeletét a munkahelyükről is meg tudják oldani .

Az új vezeték nélküli vezérlők tervezésekor szem előtt tartották az otthoni és irodai környezetek igényeit. Az új Cisco Catalyst 6500 sorozatú vezeték nélküli szolgáltatási modul akár 500 vállalati, illetve „távmunkás” hozzáférési pontot tud kiszolgálni, és képes a multimédiás alkalmazásokat (pl. telepresence, telefon és virtuális asztali rendszerek) futtató mobil eszközök támogatására is.

A bejelentés legfontosabb pontjai:

A Cisco OfficeExtend megoldás Cisco Aironet® 600 sorozatú OfficeExtend hozzáférési pontokból, Cisco vezeték nélküli vezérlőkből és a Cisco Wireless Control System (WCS) vezeték nélküli vezérlőrendszerből áll. Ezek az új megoldások sokoldalú, az irodaival azonos teljesítményt nyújtó távmunkát tesznek lehetővé, és a távmunkásoknak nyújtott további vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekkel jól kiegészítik a Cisco Virtual Office (CVO) virtuális irodai megoldást. A Cisco OfficeExtend támogatja a hang- és videoalapú kommunikációt is. A Cisco OfficeExtend megoldás új részei:

  • Az új Cisco Aironet 600 sorozatú OfficeExtend hozzáférési pontok, amelyek 802.11n szabványú kétsávos rádiófrekvenciás vevőegysége 2,4 és 5 GHz-en üzemel, így a legkevésbé terhelt és a legnagyobb teljesítményű frekvenciasávhoz is hozzáférést biztosít. A külön vállalati és személyes SSID-azonosítók használatával a Cisco 600 sorozatú hozzáférési pontok szétválasztják a magán-, illetve a vállalati hálózati forgalmat, így a magánjellegű adatforgalmat a vállalati vezérlők helyett az internetre irányítják. Az eszköz négy integrált Ethernet-porttal rendelkezik, ahová az otthoni irodában található IP-telefonok, nyomtatók és egyéb hálózati eszközök csatlakoztathatók, ezzel is teljes értékűvé téve a mobil távmunkát.
  • Az új Cisco Catalyst 6500 sorozatú vezeték nélküli szolgáltatási modul akár 500 vállalati illetve „távmunkás” hozzáférési pontot tud kiszolgálni, emellett egyszerűen tovább bővíthető az egyre több multimédiás alkalmazást futtató mobil eszközök kiszolgálására. A Catalyst 6500-hoz készült Cisco Wireless Service Module 2 további eleme az interferenciák kezelésére hivatott Cisco CleanAir technológia, a kliensoldali teljesítménynövelést szolgáló Cisco ClientLink beamforming technológia, valamint a vezeték nélküli hálózaton futó multicast videoforgalmat optimalizáló Cisco VideoStream technológia.
  • A Cisco 2500 sorozatú vezeték nélküli vezérlők, valamint a Cisco ISR G2 Services-Ready szolgáltatási motorhoz készült szoftverek 802.11n szabványú szolgáltatást biztosítanak kis- és közepes méretű – legfeljebb 50 hozzáférési pontot és 500 klienst kiszolgáló – hálózatok számára. Az innovatív konstrukciónak köszönhetően az ügyfelek kétféleképpen telepíthetik a vezérlőfunkciót: fizikailag a vezeték nélküli szolgáltatási modullal vagy a 2500-as sorozatú vezeték nélküli vezérlővel, illetve online az ISR G2 szolgáltatást támogató motor moduljához tartozó szoftver igény szerinti letöltésével. A Cisco 2500 sorozatú vezeték nélküli vezérlő és az ISR G2 Services-Ready Engine-hez való vezeték nélküli vezérlőszoftver szintén magában foglalja a CleanAir, a ClientLink és a VideoStream technológiát.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com