A Cisco arról számolt be, hogy értékesítette egymilliomodik Nexus 10Gb Ethernet portját. Ezzel a felhasználói üzemi környezetekben működő Nexus portok száma 7 000 000 fölé emelkedett. A vállalat második pénzügyi negyedévének végén az NX-OS rendszert használó ügyfelek száma világszerte meghaladta a tízezret, a Unified Computing Systems (UCS, egységes adatközponti környezet) felhasználóié pedig megközelítette a négyezret.

A Cisco Cloud portfoliójának fontos részét képező Nexus és UCS termékcsaládot egyre több nagyvállalat állítja rendszerbe a privát felhőn alapuló alkalmazási területeken, így például a munkaállomás-virtualizációban, valamint a bérüzemeltetett hangátviteli, video-, együttműködési és biztonsági szolgáltatásokban.

A UCS és a Nexus termékcsaládot olyan vezető szolgáltatók használják a felhőszolgáltatásokban, mint a Cable and Wireless, az Orange Business Services, a Portugal Telecom, a Radiant, a Savvis, a Saudi Telecom Company, a SingTel, a Sungard, a Telstra, a TELUS vagy a Terremark.

Mérföldkövek a Unified Fabric és a Unified Computing technológiában

  • Mind több ügyfél választja a Cisco Unified Computing System rendszerét az adatközponti virtualizációs és a számításifelhő-megoldások kialakításához - Mindössze tizennyolc hónappal a platform első generációjának piaci megjelenése után a Unified Computing System rendszert választó ügyfelek száma megközelítette a 4000-et. Ezek közül több mint ezren visszatérő vevői a UCS termékeknek. A Cisco 2011-es pénzügyi évének második negyedévében a Cisco Unified Computing System rendszer értékesítéséből származó bevételek 700%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest, 650 millió USD éves árbevételt eredményezve.
  • A Nexus termékcsalád árbevételei jelentősen nőttek az előző év azonos időszakához képest - A Cisco 2011-es pénzügyi évének második negyedévében a Nexus 5000 értékesítési mutatói 56%-kal magasabbak voltak, mint az előző év azonos időszakában. Ugyanebben az időszakban a Nexus 2000 árbevételei 150%-kal, a Nexus 7000 árbevételei pedig majdnem 100%-kal nőttek, ami 1 milliárd USD éves árbevételt eredményezett.
  • Bővült az NX-OS rendszerben futtatható alkalmazások köre - A Cisco azt is bejelentette, hogy az NX-OS rendszerben futtatható minősített alkalmazások száma 10 000 fölé emelkedett. Ez idáig több mint 40 jelentős független szoftvergyártó fejlesztett ki olyan termékeket, amelyek szorosan együttműködnek a UCS vagy a Nexus alkalmazásprogramozási felületével. Az NX-OS az egyetlen olyan operációs rendszer az iparágban, amely egységes hálózatkezelést, tárolást és számítási funkciókat biztosít a különböző adatközponti hálózatokban és azok között is.

Iparági elemzők véleménye

  • A Gartner piackutató cég szakértői nemrégiben megjelent cikkükben  (Fabric Computing Poised as a Preferred Infrastructure for Virtualization and Cloud Computing) arra ösztönzik az ügyfeleket, hogy hálózati fejlesztéseiket vagy terveiket ne a rendszerek teljes lecserélésére alapozzák, hanem figyeljenek oda azokra a gyártói irányelvekre, amelyek megoldásai összhangba hozhatók saját adatközpont-infrastruktúráikkal.
  • A Forrester Research 2010. november 4-i független jelentésében (Q&A: Networking Landscape, Q4 2010) megjegyzi, hogy a Cisco a többi hálózati gyártónál jóval korábban felismerte az adatközpontok fejlesztésének jelentőségét. Ennek megfelelően pedig olyan termékcsaládok és megoldások fejlesztésébe kezdett, amelyek egy konvergens és virtuális világ irányába mutatnak.

A Cisco szabványalapú innovációval biztosítja az ügyfelek befektetéseinek értékállóságát

  • A Cisco következő generációs adatközpont-portfóliójának egészére jellemző szabványalapú szemlélet az ügyfelek biztonságérzetét a befektetések értékállósága révén kívánja biztosítani.
  • A Cisco egységes hálózati technológiája támogatja a 801.Qbh virtualizációs szabványt, valamint az INCITS és az IEEE DCBX protokollt. A UCS termékek virtuális hálózati illesztőkártyája az új SR-IOV iparági szabványon alapul.

A Cisco adatközponti innovációs tevékenysége időrendben

A Cisco 2008-ban kezdte meg az új, Unified Fabric technológia beépítését termékeibe a LAN és a SAN hálózatok, valamint az Ethernet-alapú hálózatkezelés konvergenciája érdekében. Az ezen a területen elért technológiai sikerek hozzájárultak a vállalat vezető szerepének kialakulásához a következő generációs adatközpont-architektúrák fejlesztésében.

 

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
e: attila.meszaros@cisco.comNew Email